Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var alt for henne

Mian Khan (68) snakket med yngstedatteren Nafisa bare dager før hun og hennes to søstre ble drept av storebror Shahzad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JANDANWALA (Dagbladet.no): Vi møtte den sønderknuste familiefaren i brorens store mursteinshus langs hovedveien gjennom Jandanwala, bare to dager før de tre døtrene skal begraves i landsbyen.

Til Dagbladet.no sier 68-åringen at han fikk beskjed om den ufattelige tragedien da sønnen Tahir (29) ringte fra Oslo mandag morgen.

- Jeg fikk sjokk. Bare en dag før var alt bra. De var hos lillebror, alle var glade, sier Mian Khan.

- Nå har jeg vært nervøs i fem dager. Uten mat og uten søvn.

Selv er han fåmælt, ser ned i teppet på gulvet foran seg mens broren Aziz forteller at han har vært i dyp sorg siden han fikk nyheten.

Sjubarnsfaren hadde flybillett hjem til Norge og skulle reise hjem onsdag. Bare to dager før flyreisen at han fikk sjokkmeldingen. Nå venter han istedet på at de døde døtrene skal flys ned til Pakistan, der de skal begraves på en gravplass nær familiens hus.

-Pappa, kom hjem nå

Spesielt den yngste datteren Nafisa savnet faren veldig da han var i Pakistan. Hun hadde vært farens øyesten siden moren døde i 1994.

I SORG: Dagbladet.no møtte Mian Khan (68) i Pakistan. Han mistet tre døtre med trippeldrapet. Sønnen er siktet for den uforståelige handlingen. Foto: FRANK KARLSEN
I SORG: Dagbladet.no møtte Mian Khan (68) i Pakistan. Han mistet tre døtre med trippeldrapet. Sønnen er siktet for den uforståelige handlingen. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

- Da mor døde, var Nafisa bare ett år gammel. Etter det var jeg alt, både mor og far for henne, sier Mian.

Nafisa ringte ham stadig etter at han reiste til hjembyen i midten av juli. Siste gang han snakket med henne var bare få dager før hun ble drept.

- Hun sa «Pappa, kom hjem nå. Når kommer du hjem?». Hun savnet meg veldig.

Han ser med trette øyne ned i gulvet foran seg. Forteller at hun maste om at han skulle kjøpe med gaver til henne. Klær og annet fra Pakistan. Så bryter han sammen.

- Det er ikke så lett. De tre døtrene blir drept, og sønnen er i fengsel.

- Glade i hverandre

Eldstesønnen Shazhad Khan har vært innlagt på psykiatrisk sykehus siden han ble pågrepet. Selv har ikke faren eller andre familiemedlemmer snakket med eldstesønnen etter at pågripelsen.

- Han brukte medisin, men vi visste ikke at der var så ille. Han savnet moren veldig mye, og hadde psykiske problemer. Men vi visste ikke at det var så alvorlig. Han var også stille og rolig, og som en pappa for søsknene sine.

Selv avviser 68-åringen alle spekulasjoner om at døtrene skulle være drept fordi de hadde såret storebrorens ære eller blitt for norske.

- De var veldig glad i hverandre, både brødre og døtrene mine. De bodde sammen og hadde det bra. Det var aldri problemer.

Begraves søndag

Søndag kommer tre av sønnene hans til Jandanwala sammen med de tre kistene av døtrene. Flere slektninger og venner fra Norge følger dem. I landsbyen i Kharian-distriktet gjør naboer og slektninger seg klare til begravelsen.

- Han har mistet alt. Da han mistet kona for 12 år siden, ble han svært knyttet til minstedatteren Nafisa. Han elsket mor og barn. Nå har han mistet alt, sier Mians bror Aziz på vei ut.

I det første rommet ut mot portrommet i mursteinsvillaen sitter et titalls naboer og slektninger som er innom for å vise sin medfølelse med familien etter drapene på Nafisa Shaheen Khan (13), Saadia Shaheen (24) og Sobia Khan (27).

- Vi bare venter på å få hit alle tre. Vi sitter alle og venter på den dagen, sier Aziz.

<B>DREPT:</B> Nafisa Shaheen Khan (13).
<B>DREPT:</B> Saadia Shaheen (24). (Den siste av de avdøde søstrene, Sobia Khan (27), er ikke avbildet).