- Jeg var altfor snill

Fremskrittspartiet beklager og klager på skattevedtaket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Daværende Frp-formann Carl I. Hagen sier at han jobbet for godt arbeidsmiljø og et raust klima i stortingsgruppa.

Han tar på seg ansvaret og beklager at han ikke kjente regelverket godt nok, men klager på forskjellsbehandling.

- Her har landets største opposisjonsparti blitt gjenstand for en kjempemessig gjennomgang, sa Hagen på dagens pressekonferanse om «skattesaken» i regi av Frp.

Der ble det kjent at Fremskrittspartiet har unnlatt å betale 238 743 kroner i arbeidsgiveravgift i perioden 1996-2005. Det samlete kravet fra Skatt Øst er på 1,9 millioner kroner. Det er langt mindre enn de summene som verserte i fjor, før partiet la lokk på saken.

Forventer unnskyldning

Frp mener like fullt at skattevedtaket er «gjennomgående feil». Partiformann Siv Jensen, tidligere formann Carl I. Hagen og generalsekretær Geir Almåsvold Mo sto på sitt.

- Vi kunne lagt oss helt flate, men bruker heller retten til å argumentere for det vi mener er rett. Vi forventer egentlig en unnskyldning og en beklagelse fra skattemyndighetene, sa Almåsvold Mo.

Bokettersynet har dreid seg om stortingsgruppas reisevirksomhet i inn- og utland, både med og uten ledsagere. Ikke alle turene har vært like faglig relevante, mener likningsmyndighetene.

Prinsippsak

Frp reagerer kraftig på regelverket og hvordan det praktiseres.

- Hva som er faglig relevant for vår gruppe, det er det opp til vår stortingsgruppe å bestemme, sa Geir Almåsvold Mo.

- Dette har på mange måter blitt en prinsippsak for Fremskrittspartiets stortingsgruppe, sa Mo og pekte på tre prinsipper partiet mener angår alle skattytere i landet: dokumentasjon, startpunktet for jobbreiser og hva som regnes som relevante reiser.

BEKLAGER: - Jeg beklager at jeg ikke satte meg skikkelig inn i skattemyndighetenes lover og regler, sa Carl I. Hagen under dagens pressekonferanse. Arkivfoto: SCANPIX
BEKLAGER: - Jeg beklager at jeg ikke satte meg skikkelig inn i skattemyndighetenes lover og regler, sa Carl I. Hagen under dagens pressekonferanse. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

- Vi mener at likningskontoret og Skatt Øst tar feil. Dette er urimelig forskjellsbehandling, og vedtaket er inkonsistent, ulogisk og fattet på feil juridisk grunnlag.

- Gransk alle partiene

Partiformann Siv Jensen var ikke mindre nådig:

- Dette forteller hvor vanvittig skattesystemet er. Vi har ressurser til å kjøre denne kampen, det er det ikke alle som har. Regelverket er byråkratisk dårlig og overmodent for en gjennomgang. Det var kanskje den største vekkeren for oss.

- Vi vil nå anmode Stortingets presidentskap om at alle stortingspartiene undersøkes. Når vi har klart å misforstå regelverket, er det mulig at det også gjelder andre partier, sa hun.

Også generalsekretæren var opptatt av likebehandling.

- Det er bare Fremskrittspartiet som er gransket. Enten er Skatt Øst politisk inkompetente, eller så må vi legge til grunn at dette er politisk motivert, sa Geir Almåsvold Mo.

KREVER UNNSKYLDNING: - Frp krever en unnskyldning fra skattemyndighetene og likningskontoret, sier Frps generalsekretær Geir Almåsvold Mo.