- Jeg var både mobber og mobbeoffer

Anja Johansen snakker åpent om sin mobbefortid, som hun håper kan hjelpe andre.

MOBBING:  Anja Johansen, kjæresten til svømmeren Lavrans Solli, ønsker å dele sine erfaringer med mobbing. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
MOBBING: Anja Johansen, kjæresten til svømmeren Lavrans Solli, ønsker å dele sine erfaringer med mobbing. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anja Johansen, samboer med svømmeren Lavrans Solli, forteller på NRK MP3 om sin mobbefortid. Anja Johansen gikk fra å være en mobber på barneskolen til å bli et mobbeoffer på ungdomsskolen.

- Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg mobbet. Av en eller annen grunn syntes jeg det var kult. Jeg fikk den kule følelsen av at jeg turte å pirke på en annen, og så syntes vennene mine rundt meg at det var kult, sier Johansen til programmet Ettermiddagen på NRK MP3.

Da hun begynte på ungdomsskolen, trodde hun at alle vennene fra barneskolen fortsatt skulle være der. Men slik ble det ikke. De gamle vennene hadde fått nye venner, og alle snudde seg mot henne. Det ble starten på et tre år langt helvete.

- Kjempetøft Johansen er en av flere som har kastet seg inn i den store mobbedebatten som har pågått denne uka. Dagbladet har tidligere skrevet om Villemo Hatland (14), som i et innlegg på Faceboook tok et oppgjør med mobbingen hun opplevde på skolen. Responsen var enorm.

Nå går Villemo i bresjen for et fakkeltog mot mobbing på søndag.

- Jeg syns det er kjempetøft, det at hun var åpen om mobbingen. Det er jo de som er kule, de som står fram og forteller sin historie. Det er ikke mobberne som er kule, sier Johansen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer