- Jeg var den siste som trodde at han hadde gjort det

Da faren ble siktet for å ha drept mora, trodde Alexx Alexxander først at politiet tok feil.

FAR DREPTE MOR: «Familien Blom-Pettersen var en tett sammensveiset familie både yrkesmessig og i fritidssammenheng,» står det i dommen som gir faren 15 år i fengsel for drapet på mora. - De tette båndene gjorde det som skjedde ekstra vanskelig, sier Alexx Alexxander (30) ti år etter at faren drepte mora hans. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FAR DREPTE MOR: «Familien Blom-Pettersen var en tett sammensveiset familie både yrkesmessig og i fritidssammenheng,» står det i dommen som gir faren 15 år i fengsel for drapet på mora. - De tette båndene gjorde det som skjedde ekstra vanskelig, sier Alexx Alexxander (30) ti år etter at faren drepte mora hans. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg snakket med henne kvelden før hun forsvant. Pappa og jeg hadde vært i Tyskland og møtt leverandører. Vi hadde kjørt nesten uten stopp, og var begge utslitt da vi kom hjem til foreldrene mine sent om kvelden. Mamma spurte om jeg ville bli litt, men jeg ville bare hjem til meg selv og sove. «Jeg ser deg jo i morgen!» sa jeg, ga henne en god klem og dro.

Faren ble dømt Det er snart ti år siden magikeren Alexx Alexxander (30) så mora for siste gang. To dager etter at han sa god natt og dro, ringte han politiet og meldte henne savnet. Tre uker senere ble faren siktet for drapet.

«(...) viser retten i skjerpende retning til at (XX (farens navn, red.anm.) nedla mye arbeid i å skjule drapet for familiens barn. Han holdt (...) deres 4 felles barn for narr ved å prøve å gi inntrykk av at Anne Sofie Blom-Pettersen var reist sin vei uten å etterlate beskjed». (Tønsberg tingrett 26.04.06)

Faren ble dømt til 15 år i fengsel. I mellomtida er Alexx Alexxander blitt Norges mest kjente illusjonist.

Han er litt redd for at folk skal tro at han bruker denne delen av historien sin, som et slags pr-stunt. Derfor svarte han først nei, da Dagbladet spurte om et intervju om hans erfaringer ved å bli etterlatt etter et partnerdrap som 21-åring og storebror til tre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.