Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var der på grunn av stoffhandel

Ikmet Kodzadziku sier han var i Stavanger med et parti kokain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Svensk-albanske Ikmet Kodzadziku har tidligere blitt frikjent av flere av de andre tiltalte.

Han har tidligere innrømmet å ha vært i Stavanger, men har sagt han var der for å levere narkotika. Kodzadziku startet sin forklaring i ettermiddag og var tydelig frustrert over situasjonen som NOKAS-tiltalt.

- Jeg kan begynne med at jeg er veldig sint for at jeg sitter i denne rettssalen, jeg forstår ikke hvordan jeg har havnet i denne situasjonen. Jeg har sittet nesten tre år her og har ikke fått si mitt poeng. Ingen har hørt på meg og det er veldig tøft og frustrerende, sier han.

25-åringen har fått ny forsvarer siden saken gikk i tingretten, og holder fast ved sin forklaring om å vært i Stavanger for å levere narkotika.

- Jeg har forklart for ham at jeg ble uskyldig dømt. Jeg har forklart at jeg har vært her i et annet ulovlig ærende. Jeg har levert narkotika og det er kokain. Jeg har hatt vanskeligheter med å prate om det, for det er en stor skam for familien min, sier Kodzadziku.

Han sier han ikke tør å navngi de som deltok i narkotikahandelen, fordi han frykter følgene av dette og fordi han ønsker å leve et normalt liv.

- Mitt dilemma her er om jeg skal oppgi alle alle navnene, for da blir jeg fri. Men så enkelt er det ikke. Nevner jeg navnene så vet jeg at jeg ikke kan gå videre med mitt liv. Da må jeg ha et våpen hjemme for å forsvare meg, og da forlater jeg ikke mitt kriminelle liv, sier Kodzadziku. 

26-åringen sier han vil forlate sitt kriminelle liv og leve rolig sammen med samboeren sin. 

image: - Jeg var der på grunn av stoffhandel

I  tingretten ble han dømt til 15 års fengsel.