«Jeg var dum og ung»

NEW YORK (Dagbladet): - Forholdet var gjensidig. Fysisk og følelsesmessig, sa Monica Lewinsky i studio hos Larry King i går. Intervjuet var en «appetittvekker» foran Lewinskys TV-dokumentar i USA i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg var ei 22 år gammel, tåpelig ungjente da jeg møtte denne karismatiske, mektige mannen som sto der og signaliserte at han var interessert i meg, sa Monica og fortsatte med å si at hun siden ble feid inn i utviklingen av skandalen.

Svart og hvitt

Monica Lewinsky fortsetter å bearbeide sin kjendisstatus etter skandalen som gjorde president Bill Clinton historisk som den andre sittende presidenten i historien som er stilt for riksrett.

Clinton ble frikjent av flertallet i Senatet, men skandalen svinebandt ham politisk i hele 1998 mens amerikansk politikk ble erstattet av DNA-bevis på en blå kjole, halve innrømmelser og blanke løgner.

I samtalen med Larry King sier Monica Lewinsky at hun har bidratt til å lage en dokumentar om hele skandalen for å få fram sitt syn og motvirke andre «ensidige» framstillinger.

- Jeg var litt redd for at en del av den feilaktige informasjonen og ensidige framstillinger av saken som stadig verserer, og historier fortalt av folk som ikke var til stede, ville bli gjentatt, sier Lewinsky.

Oppklare

I dokumentaren, som er laget av Home Box Office og blir sendt søndag kveld, svarer Lewinsky på spørsmål fra studenter.

- Jeg ville bidra til å oppklare noen misforståelser og fylle ut noen av de blanke feltene i historien, sier hun.

En av de største misforståelsene er at hun dro til Washington for å forføre presidenten og deretter gjøre seg selv berømt ved å avsløre forholdet.

- Det er så langt fra sannheten som det er mulig å komme. Jeg dro til Washington på et kortvarig mellomspill før jeg skulle begynne ved universitetet.

I intervjuet forteller hun at hennes forhold til dramalæreren i gymnaset, den gifte Andy Bleiler, ikke var «hundre prosent over» da hun innledet sitt forhold til presidenten Bill Clinton.

Hun sier at hun ble forelsket i Clinton, men «vil ikke vedde livet mitt» på at han følte noe tilsvarende for henne.

- Hjertet mitt slår ikke lenger like hardt, svarer hun på spørsmål om hvordan hun reagerer når hun nå ser Clinton på TV.

- Men jeg ville ljuge om jeg ikke innrømmet at jeg noen ganger blir sint.

<B>MARKEDSFØRER SEG SELV: Onde tunger vil ha det til at Lewinsky bevisst ville forføre presidenten for å bli berømt. Dette bildet er tatt på Grand i forbindelse med boklanseringen i Norge.