- Jeg var fascinert av vold

BERLIN (Dagbladet): - Jeg slo hardt og kastet stein. Jeg var fascinert av vold, men grep aldri selv til molotovcocktailer og skytevåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskernes utenriksminister Joschka Fischer (52) er i politisk storm etter dokumentasjonen av hans karriere som militant gatekjemper på ytterste venstre fløy i 1970-åra. Fischer selv gikk i går ut og tok avstand fra sin fortid. På en pressekonferanse innrømmet han at han hadde gjort en stor feil ved å bruke vold mot politiet.

Knyttneveslag

Bilder som er offentliggjort i denne ukes utgave av det tyske nyhetsmagasinet Stern, viser Fischer iført svartmalt motorsykkelhjelm og hansker idet han går løs på en politimann i Frankfurt i april 1973.

Fischer slår politimannen i bakken med et velrettet knyttneveslag, før han og to kampfeller fortsetter behandlingen med å tråkke på offeret.

- En slik mann er ikke verdig til å representere Tyskland i utlandet. Han skader vårt omdømme. Fischer må gå, krever toppledere i den kristeligdemokratiske opposisjonen. Blant dem er Wolfgang Bosbach, som er varaformann i CDU-gruppa i Forbundsdagen.

Mest populær

Etter at den rødgrønne koalisjonen til Gerhard Schröder overtok i 1998, har den tidligere langhårede parkaskledde taxisjåføren fra Frankfurt både inntatt stillingen som Tysklands mest populære politiker og blitt kåret som landet mest velkledde.

- Jeg er i dag et annet menneske enn for 27 år siden. Den som ikke forstår det, må gjerne kreve min avgang, sier Fischer - som aldri har lagt skjul på sin radikale fortid.

<B>ANGRER:</B> Utenriksminister Joschka Fischer so i går fram og beklaget sin oppførsel.