- Jeg var femten år da pappa voldtok meg for første gang

Polske Alicia (21) snakker ut etter at hun ble voldtatt og holdt fanget av sin far i seks år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg var femten år da pappa voldtok meg for første gang, sier 21-åringen i et intervju med det polske magasinet Fakt.

I går sprakk nyheten om et en 45 år gammel mann er mistenkt for å ha holdt henne fanget i familiens kjeller i seks år. Der skal han ha voldtatt henne gjentatte ganger og hun skal ha født to barn som ble adoptert bort.

Kvinnen, som heter Alicia til fornavn, forteller at hun bodde på det lille tettstedet Pasikurowice i Polen sammen med sin far, mor og en lillebror.

- Før pappa gjorde det var jeg en glad jente. Jeg hadde drømmer som en hver tenåring. Jeg var akkurat ferdig med ungdomsskolen og ville fortsette skolegangen, komme meg vekk fra landsbygda, sier hun.

Men faren ville det annerledes.

Familien truet til taushet

- Det begynte uskyldig. Han sa hele tiden at jeg tilhørte han. Og at han ikke kom til å dele meg med noen. Da han sa det, mistenkte jeg ikke i mine verste drømmer hva som ventet meg. Jeg trodde ikke han snakket om meg som om jeg var hans kvinne. Det var jo faren min, sier hun til magasinet.

Så begynte de umenneskelige overgrepene.

- Jeg var femten år da pappa voldtok meg for første gang

- Da han var ferdig, sa han at hvis jeg sa det til noen, ville han gjøre meg enda mer vondt. Jeg sa ikke et ord til noen. Jeg var livredd og flau. Det var avskylig, sier 21-åringen.

Hun forteller at faren truet henne og resten av familien på livet dersom noen sa noe til noen. Moren ble rasende på faren, men det ble møtt med slag fra faren. Alicia forteller at moren ønsket skilsmisse, men denne ble avbrutt gjennom trusler. Og voldtektene fortsatte.

Satt i varetekt

I det samme huset der datteren ble holdt fanget bodde også moren. I et intervju med TV-kanalen TVN 24 sa hun at hun hadde visst overgrepene i lang tid.

- Jeg kunne ikke noe til noen. Jeg ble truet av mannen min, sa hun til TV-kanalen i går.

Les: - Jeg har visst om dette lenge, men jeg kunne ikke si noe til noen

I dag ble Alicias far satt i politiets varetekt. Der vil han sitte de tre neste månedene mens politiet etterforsker saken.

- Vi prøver å finne ut om denne kvinnen har søkt hjelp hos noen, om hun har vært i noen institusjoner, om hennes familie visste noe eller andre visste hva som foregikk i den leiligheten, sier politiets talsperson Mariusz Sokolowski til nyhetsbyrået Reuters.

- DET VAR AVSKYLIG: Alicia (21) håper hun aldri treffer faren sin igjen. Han skal ha holdt henne fanget og voldtatt henne i seks år. I det polske magasinet Fakt forteller 21-åringen om marerittårene. Foto: POLITIET/SCANPIX
- DET VAR AVSKYLIG: Alicia (21) håper hun aldri treffer faren sin igjen. Han skal ha holdt henne fanget og voldtatt henne i seks år. I det polske magasinet Fakt forteller 21-åringen om marerittårene. Foto: POLITIET/SCANPIX Vis mer

Forsøkte selvmord

- Jeg forsøkte å rømme hjemmefra, men han fant meg alltid igjen. Til slutt tok han dørhåndtaket på rommet mitt og fengslet meg som en slave. Det var også dager jeg ikke fikk mat. En gang tok jeg en neve piller. Jeg ville forgifte meg, men jeg ble reddet, sier hun.

Les: Ble bundet fast og holdt i rom uten dørhåndtak

Hun forteller at hun ble gravid to ganger. Da tok faren henne med til sykehuset i Wroclaw. Han var ved hennes side hele tiden så hun kunne ikke røpe hvem som var barnefaren. Etter fødselen ble hun tvunget til å gi fra seg barnet. I 2007 skjedde det igjen.

Deretter flyttet familien til et nytt sted - Rzewuszki. Der ble hun kjent med en gutt som hun håpet kunne redde henne fra marerittet. Da faren fikk nyss i forholdet tok han henne med til Belgia - der voldtektene og volden fortsatte, forteller hun.

- Håper aldri jeg ser ham igjen

- Etter noen dager kom jeg i kontakt med andre polakker i Belgia, og de hjalp meg å rømme. Jeg returnerte til kjæresten min. Pappa kom etter noen dager.

- Han kom inn i rommet med en øks. Han tok meg hardt i armen og tok meg med hjem. Kjæresten min sa ikke et ord, og han kontaktet meg aldri igjen, sier 21 år gamle Alicia.

Forrige tirsdag var det nok. Hun ble med moren sin til politiet der de fortalte om det årelange helvetet.

- Da pappa fant ut hvor vi var, prøvde han å rømme landet. Jeg er glad politiet fikk fatt på ham, slik at dette ikke skjer igjen. Jeg håper aldri jeg ser ham igjen, sier hun.

FORSØKTE Å RØMME: 45-åringen forøskte å rømme landet da han forsto at datteren (21) og moren hadde gått til politiet. Han ble pågrepet før han kom seg unna.
SNAKKER UT: Alicia (21) snakker ut i det polske magasinet Fakt i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer