- Jeg var forelsket, og drepte min første kone på grunn av kjærligheten

Sier Mohammad Iqbal, ektemannen til gravide Farzana (25) som ble steinet og drept i Pakistan.

- DREPTE MIN FØRSTE KONE: Mohammad Iqbal (t.h.) var gift med Farzana Parveen, den gravide kvinnen som denne uka ble steinet og drept i Pakistan. Nå sier Iqbal at han kvalte sin første kone, slik at han kunne bli sammen med Parveen. Foto: AP / K.M. Chaudary / NTB Scanpix
- DREPTE MIN FØRSTE KONE: Mohammad Iqbal (t.h.) var gift med Farzana Parveen, den gravide kvinnen som denne uka ble steinet og drept i Pakistan. Nå sier Iqbal at han kvalte sin første kone, slik at han kunne bli sammen med Parveen. Foto: AP / K.M. Chaudary / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På tirsdag ble gravide Farzana Parveen (25) brutalt steinet og drept i Lahore i Pakistan, fordi hun hadde giftet seg med en mann mot familiens vilje. Nå sier mannen, Mohammad Iqbal, at han drepte sin første kone, slik at han kunne være sammen med Parveen.

- Jeg var forelsket i Farzana, og drepte min første kone på grunn av denne kjærligheten, sier han til AFP, og forteller at han kvalte henne.

Iqbal sier at han slapp fengsel fordi sønnen - som varslet politiet om drapet - tilga ham mot en utbetalt kompensasjon. Den kontroversielle loven om blodpenger kan gjøre at mennene som steinet Parveen til døde også slipper straff, skriver nyhetsbyrået.

- Det ble opprettet en sak mot Iqbal som var på rømmen i flere uker. Han ble arrestert, men senere sluppet fri etter et kompromiss med familien, bekrefter Zulfigar Hameed ved det lokale politiet.

Drept av familien Det var rundt 20 medlemmer av Parveens egen familie som drepte henne, deriblant faren og brødrene. 25-åringens slektninger skal ha ventet på ekteparet utenfor rettslokalet i Lahore, angivelig fordi de hadde giftet seg mot familiens vilje.

Hun ble slått ihjel med murstein og batonger. Til BBC sier Iqbal at ingen forsøkte å hjelpe.

- Vi ropte om hjelp, men ingen hørte etter, sier han til den britiske statskanalen.

- Ingen ære i drap Såkalte «æresdrap» er et blodig og stort problem i Pakistan. Ifølge en rapport fra Human Rights Commission of Pakistan ble 869 kvinner drept for liknende forhold i 2013. Enkelte mener de reelle tallene høyere.

Navi Pillay, FNs høykommissær for menneskerettigheter, sier drapet er sjokkerende og sier Pakistan må ta grep umiddelbart.

- Jeg ønsker ikke å kalle dette æresdrap. Det er ikke noen ære i å drepe en kvinne på denne måten, sier hun ifølge BBC.

- INGEN ÆRE: I 2013 ble minst 869 pakistanske kvinner utsatt for såkalte «æresdrap». - Jeg ønsker ikke å kalle det æresdrap. Det er ikke noen ære i å drepe en kvinne på denne måten, sier Navi Pillay, FNs høykommissær for menneskerettigheter. Foto: AFP / Aamir Qureshi / NTB Scanpix
- INGEN ÆRE: I 2013 ble minst 869 pakistanske kvinner utsatt for såkalte «æresdrap». - Jeg ønsker ikke å kalle det æresdrap. Det er ikke noen ære i å drepe en kvinne på denne måten, sier Navi Pillay, FNs høykommissær for menneskerettigheter. Foto: AFP / Aamir Qureshi / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer