- Jeg var forvirret

TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg var forvirret, sier giftdraptiltalte Terje Wiik (51). Straffesakens andre dag startet klokka ni i dag. Fram til lunsj fortsetter tiltalte sin forklaring i Trondheim byrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Foretok du deg noe med dørlåsen hennes? åpner statsadvokat Arne K. Uggerud.

- Jeg tok den ut og fjernet to pinner og satte den inn igjen, for at den skulle bli lettere og åpne fra utsiden.

Terje Wiik forteller i dag om det som skjedde i romjula 1998, da han brøt seg inn i drapsofferet Inger Lise Bakkens leilighet.

Wiik var ikke edru, han hadde drukket noen drinker og tatt noen Stesolid-tabletter. Han hadde thallium med seg og hadde stoffet i konjakken hennes. Inger Lise Bakken drakk av denne flasken, før hun ble syk og døde.

- Hvorfor manipulerte du dørlåsen, vil statsadvokaten vite.

- Jeg vet ikke om jeg tenkte så mye der og da. Jeg hadde glemt igjen flaska med thallium. Jeg var forvirret og rotete, sier Wiik. Dirkeutstyret han brukte i dørlåsen, hadde han kjøpt fra USA.

To politifolk følger Terje Wiik på de daglige turene mellom Trondheim tinghus og kretsfengselet, der han sitter i varetekt. Tiltalte er kledt i dobbeltspent dressjakke og skjorte som er åpen i halsen. Han virker rolig og behersket, mindre nervøs enn han var da han debuterte i vitneboksen i går.

Tiltalte skal forklare seg fram til lunsj i dag. Seinere i dag skal byretten hører vitnemål fra leger som behandlet avdøde Inger Lise Bakken.