- Jeg var helt sikker på at det kom til å smelle

Svensk trailersjåfør kjørte i feil kjøreretning på motorveien ved Gardermoen.

HELT UTE Å KJØRE: Den svenske trailersjåføren havnet ved en feiltakelse i feil kjøreretning. Det endte med at han snudde på motorveien. Foto: Privat
HELT UTE Å KJØRE: Den svenske trailersjåføren havnet ved en feiltakelse i feil kjøreretning. Det endte med at han snudde på motorveien. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En svensk trailersjåfør satte en støkk i flere bilister da han kjørte i feil kjøreretning på motorveien ved Gardermoen i dag.

- Jeg tenkte «jøss, hva er dette», og skjønte fort hva som var på vei til å skje. Så jeg kjørte ut i veiskulderen og ringte politiet, sier Endre Pedersen til Dagbladet.

Han kom kjørende fra Nannestad litt sør for Gardermoen da han så semitraileren komme kjørende på motorveien i retning Oslo - i nordgående, ikke sørgående felt.

Pedersen forteller at flere biler bråbremset da de så semitraileren komme kjørende mot dem.

- Jeg var helt sikker på at det kom til å smelle, det var bare rein flaks at dette gikk bra. Det var mye biler på veien, og Gardermoen-bussen kom også, sier han.

Politiet hadde allerede fått flere meldinger fra bekymrede bilister da Pedersen ringte. Pedersen så deretter at trailersjåføren snudde på en rasteplass like før kan kom til E6, men politiet fikk seinere tak i sjåføren.

- Han forklarer at da han ved en feiltakelse havnet på vei opp til terminalen, forsøkte å snu. Det endte med at han snudde på motorveien. Det er utrolig hvordan han fikk det til, og det er utrolig at det gikk bra — denne gangen også. Dette er hårreisende, sier vaktleder Morten Undlien ved Gardermoen politistasjon til Romerikes Blad.

Lokalavisa skriver at sjåføren ble fratatt førerkortet på stedet og vil bli straffeforfulgt av politiet.