- Jeg var helt sikker på at nå dør jeg, derfor skrek jeg til de andre hva de skulle si til foreldrene mine

Marte Gustavsen Ødegården ble skutt da hun prøvde å rømme fra drapsmannen.

OVERLEVDE: Marte Gustavsen Ødegården (17) ble skutt, men overlevde massakren på Utøya. Nå blogger hun fra sykesenga. Foto: Buskerud Arbeiderparti
OVERLEVDE: Marte Gustavsen Ødegården (17) ble skutt, men overlevde massakren på Utøya. Nå blogger hun fra sykesenga. Foto: Buskerud Arbeiderparti Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 17 år gamle Marte Gustavsen Ødegården opplevde sitt livs mareritt på Utøya. Hun ble skutt da hun prøvde å rømme fra drapsmannen. Nå blogger hun fra sykesenga.

Dagbladet har fått tillatelse av Martes mor, stortingsrepresentant Laila Gustavsen, til å gjengi historien datteren forteller på bloggen.

«Det første innlegget er ofte det verste og det beste på mange måter. Det får meg til å igjen fortelle min historie som terapi for meg, samtidig som tankene og følelsene etter det grusomme som skjedde kommer tilbake og overumpler meg» skriver Marte.

Hun forteller om en regnfull, men fin start på dagen. Ungdommene hadde gledet seg til å høre Gro Harlem Brundtland snakke og Marte hadde som delegasjonsleder ansvar for å vekke Buskerud-delegasjonen som hun selv var en del av.

- Verdens tryggeste sted Under det politiske verkstedet senere på dagen kom meldingene om en bombe i Oslo. Ungdommene samlet seg i Storsalen for å få mer informasjon om det som hadde skjedd.

«Vi snakket om hvor heldige vi var som befant oss på det vi trodde var verdens tryggeste sted akkurat da. Det var kort tid etter dette helvete begynte»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer