REDDET LIVET:  Camilla Møen (22) og Daniel Kleppe (24) reddet livet til kvinnen (76) da de hentet henne ut fra hennes brennende hus i går kveld. Her med datteren. Foto: Privat
REDDET LIVET: Camilla Møen (22) og Daniel Kleppe (24) reddet livet til kvinnen (76) da de hentet henne ut fra hennes brennende hus i går kveld. Her med datteren. Foto: PrivatVis mer

- Jeg var i sjokk, det var helt tjukt med røyk i gangen

Camilla Møen (22) og kjæresten satte eget liv på spill da de sprang inn i brennende hus for å redde nabokvinne (76) i Odda i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 76 år gammel kvinne ble fraktet til Haukeland universitetssykehus med alvorlige skader etter at huset hennes ble totaltskadd i brann i Tyssedal i Odda går.

Det var nabo Camilla Møen (22) som oppdaget brannen og umiddelbart ringte brannvesenet klokka 17.22 i går, melder Bergens Tidende.

- Jeg skulle hente noe i bilen, og så at det røyk fra nabohuset. Det var veldig merkelig, så jeg gikk på framsida for å se, og da så jeg at flammene var inni leiligheten. Jeg sprang og hentet mobilen, fikk panikk og ringte brannvesenet, sier hun til Dagbladet.

- Må hjelpe dama Trehuset som sto i fyr består av fire leiligheter, men det var bare den eldre kvinnen som var hjemme i sin leilighet i andre etasje. 

- «Vi må hjelpe dama som bor der», sa jeg til samboeren min. 

Samboeren Daniel Kleppe (24) tok seg så inn i det brennende huset for å redde kvinnen.

- Han sprang inn, og hørte at hun var i trappeoppgangen rett utenfor døra der hun bor. «Du må komme deg ut,» sa samboeren min til henne.

Risikerte livet Imens informerte Møen brannvesenet om situasjonen via telefon. Kvinnen hadde tydelige brannskader over hele kroppen, så Møen, men den dramatiske hendelsen stopper ikke der.

- Kvinnen var forfjamsa, og gikk inn i gangen igjen, sier hun.

Møen gikk så etter kvinnen for å redde henne ut.

- Jeg var i sjokk, det var helt tjukt med røyk i gangen. Jeg klarte å få henne med på framsida av huset mens brannen spredte seg fort. Det gikk ikke et minutt en gang før flammene sto ut av vinduet og opp i taket, sier hun og fortsetter:

- Jeg er egentlig i sjokk ennå, det er så uvirkelig.

Blusset opp igjen Da brannvesenet kom hentet Møen en bøtte for legge de brannskadde hendene til naboen oppi. Deretter ble hun sjøl uvel.

- Jeg ble dårlig, jeg vet ikke om det kom av røyken eller sjokket. Jeg begynte å brekke meg, og ble sendt i ambulanse til sjukehuset.

Etter sjekk på sykehuset i Odda ble Møen utskrevet med røykskader etter kort tid. Halvannen time etter at Møen ringte brannvesenet hadde fikk de ilden under kontroll. Brannen blusset på opp igjen klokka 22.47 i loftetasjen.

Brannen oppsto i en av leilighetene i andre etasje i trehuset. Huset er nå totalskadet og «omtrent nedbrent», ifølge Bergens Tidende.