- Jeg var i Stavanger

En av de ransmistenkte svenskene innrømmet i dag at han var i Stavanger da ranet skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 23 år gamle mannen sier at han ikke har noe med ranet å gjøre, men at han befant seg i byen på ranstidspunktet. Mannen kom med opplysningene før dørene ble besluttet lukket, melder TV2 Nettavisen.

23-åringen er mistenkt for å ha vært i Stavanger mandag 5. april, ble framstilt for fengsling i politihuset i Göteborg klokken 15 i ettermiddag. De to andre som er siktet, 23-åringens 30 år gamle bror og en 27 år gammel mann, skal framstilles torsdag ettermiddag, melder NTB.

Alle tre er siktet for grovt ran av Norsk Kontantservice, eller for medvirkning til grovt ran. Siktelsen omfatter også drapet på politimannen Arne Sigve Klungland, som ble begravet i dag.

Nekter utlevering

- Min klient nekter enhver befatning med ranet i Stavanger og motsetter seg fengsling. Han samtykker heller ikke i å bli utlevert til Norge, sier hans forsvarer, advokat Anders Munck, til NTB.

Det er statsadvokat Mats Sällström som representerer den svenske påtalemyndigheten under fengslingsmøtet. Normalt får ikke svensk politi be om varetekt i mer enn to uker, men ettersom de tre ranssiktede er begjært utlevert til Norge, vil de bli sittende fengslet til dette spørsmålet er avklart.

Samtidig med å reise kravet om varetekt, må Sällstrøm komme med en innstilling om utlevering. Denne innstillingen går først til den svenske Riksanklageren, men vil til slutt havne på den svenske regjeringens bord.

Årsaken er at de tre siktede nekter å la seg utlevere. Riksanklageren kan bare fatte beslutning om utlevering dersom den som begjæres utlevert samtykker til det.

- Har alibi

Heller ikke 23-åringens bror eller den siktede 27-åringen samtykker til fengsling eller å la seg utlevere til Norge. Begge påstår at de har svært gode alibier for tidspunktet ranet ble begått og mener seg urettmessig trukket inn i saken.

- Min klient kan bevise at han ikke var i Norge på det tidspunktet ranet ble begått. Han har sagt seg villig til å svare på spørsmål fra både svensk og norsk politi, men nekter enhver befatning med ranet, sier 30-åringens advokat, Peter Carlström, til NTB.

30-åringen skal framstilles for fengsling torsdag klokken 15, mens 27-åringens fengslingsmøte finner sted to timer tidligere. Alle de siktedes forsvarer fikk grunnlaget for fengslingen og begjæringen om utlevering onsdag. Ingen av dem hadde dermed hatt tid til å sette seg inn i materialet da de uttalte seg.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer