SNAKKER UT: Domnica Cemortan tar kapteinen på ulykkesskipet «Costa Concordia» i forsvar. 25-åringen nekter for at Francesco Schettino gikk fra borde før rundt midnatt fredag 13. januar. Skipet kolliderte med klippene utenfor øya Giglio kl. 21.42. 4200 passasjerer var ombord. 11 er funnet omkommet. 21 er savnet. Foto: Scanpix/AFP
SNAKKER UT: Domnica Cemortan tar kapteinen på ulykkesskipet «Costa Concordia» i forsvar. 25-åringen nekter for at Francesco Schettino gikk fra borde før rundt midnatt fredag 13. januar. Skipet kolliderte med klippene utenfor øya Giglio kl. 21.42. 4200 passasjerer var ombord. 11 er funnet omkommet. 21 er savnet. Foto: Scanpix/AFPVis mer

- Jeg var ikke kapteinens elskerinne

Eks-danseren Domnica Cemortan (25) er den mystiske kvinnen som skal ha tilbrakt ulykkeskvelden med kaptein Francesco Schettino om bord på «Costa Concordia».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Italienske medier har tidligere meldt at den forhatte kaptein Schettino spiste middag med den moldovske kvinnen den kvelden cruiseskipet «Costa Concordia» med 4200 passasjerer kom for nær klippene utenfor øya Giglio på Toskana-kysten. Det avviser Cemortan i et intervju med den italienske avisa Corriere della Sera.
På spørsmål om hun har et intimt forhold med kapteinen, svarer hun:
- Jeg er ikke kapteinens elskerinne. Vet du hva? Han viste meg hele tiden bilder av sin datter da hun var liten. En mann som trenger en elskerinne oppfører seg ikke slik, sier Cemortan til avisa.

11 omkomne
Det er til nå funnet 11 omkomne etter ulykka forrige lørdag.  Minst 21 mennesker er fremdeles savnet. Kapteinen har fått nådeløs kritikk etter at det ble kjent at det var ham personlig som endret kursen.
Schettino sitter nå i husarrest - og risikerer minst 12 års fengsel for å ha forlatt skipet og for uaktsomt drap. 25 år gamle Cemortan - som har en fortid som danser på cruiseskip - kan bli et svært sentralt vitne for påtalemyndighetene. Hun skal ha blitt sett sammen med kapteinen i en av skipets restauranter bare en halvtime før alarmen gikk rundt kl 21.45. Cemorana hevder hun spiste med andre offiserer.
- Det er feil at jeg var sammen med kapteinen, sier hun.

«En helt»
Kvinnen bekrefter derimot at hun hjalp kapteinen med å oversette nødmeldinger til de om lag 100 russiske passasjerer. Og hun avviser at kapteinen stakk fra det synkende skip.
- Jeg er sikker på at han var på broen rundt midnatt. Fordi det var da han ba oss forlate skipet, forteller Cemortan som kaller kapteinen  «en helt». 
 
I går fortsatte den uhyre vanskelige letingen etter de savnede. Tre ganger er den blitt avbrutt.
- Skipet er stabilisert og letingen på den øvre delen av skipet er blitt gjenopptatt, sier marinetalsmann Alessandro Busonero til nyhetsbyrået AFP.

ANKLAGET KAPTEIN: Kaptein Francesco Schettino er blitt utpekt som synderen i skipskatastrofen utenfor Toskana.   Foto: Reuters/Scanpix
ANKLAGET KAPTEIN: Kaptein Francesco Schettino er blitt utpekt som synderen i skipskatastrofen utenfor Toskana. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer