- Jeg var ikke på åstedet

Viggo Kristiansen benekter at han har vært sammen med Jan Helge Andersen i Baneheia fredag kveld den 19. mai i fjor. - Jeg var i bua mi hjemme, sier Kristiansen. Han sendte kjærlighetshilsen til en venninne over mobilen mens barnedrapene kan ha skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Viggo Kristiansen sitter nå i vitneboksen og blir avhørt av statsadvokat Edward Dahl. Kristiansen svarer på spørsmål og småsnakker litt innimellom. Han innrømmer at han har blandet tidspunktene på ettermiddagen før statsadvokaten rekker å konfrontere ham med det, eller "kontrontrere", som Kristiansen konsekvent sier.

Sendte tekstmelding

Han medgir at han han møtte Jan Helge Andersen i Baneheia rundt klokka seks fredag ettermiddag 19. mai. Han bekrefter Andersens forklaring om at han hadde låst seg ute av bua utenfor huset sitt og skulle ha ekstranøkler fra Andersen. Men Kristiansen hevder at han fikk nøklene på stedet. Etter å ha pratet litt med vennen, dro han deretter tilbake til bua for å mekke på sykkelen.

Jan Helge Andersen skal ha sagt at han ville ta seg en løpetur. Opprinnelig skulle han ha vært på trening med heimevernet, men ingen andre enn ham selv møtte opp. Kristiansen ville ikke bli med på løpeturen.

- Den dagen du ser meg løpe, så har det tørna. Jeg hadde stupt etter fem meter.

- Mener du at du er i så dårlig form at du ikke klarer å løpe noe særlig, spurte statsadvokat Edward Dahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer