Hvalrossen Freya

- Jeg var ikke redd

Roeren Ole Andreas Øren tok grep da hvalrossen Freya hadde lagt seg til på brygga til Christiania roklubb mandag formiddag.

VANNING: Ole Andreas Øren fra Christiania roklubb spylte Freya helt til hun flyttet seg, slik at han kom seg ut for å ro. Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg hadde to valg. Enten kunne jeg benytte meg av en vannslange, eller så kunne jeg bruke en åre. Jeg fant fort ut at det første alternativet var tryggest. Hvalrossen ble ikke skadd av det heller.

Det sier roeren Ole Andreas Øren til Dagbladet, etter at han litt før klokka halv ti mandag formiddag ble møtt av kjendishvalrossen Freya på brygga til roklubben.

- Jeg hadde hørt at den befant seg i Frognerkilen i går kveld, så egentlig ble jeg ikke veldig overrasket. Vanligvis er det veldig mange fugler som bruker denne brygga, og da jeg kom ned hit stemte det at hvalrossen også hadde lagt seg ned. Jeg tror at den sov, forteller Øren.

Lot seg ikke skremme

Øren fant fram vannslangen og begynte å spyle vann på Freya, som til slutt rullet ut i fjorden.

- Det gikk veldig sakte, men til slutt havnet den ute i vannet. Da hadde det gått såpass lang tid at jeg ikke fikk tid til å ro. Dermed ble det en økt på stakemaskinen inne i klubbhuset i stedet.

Tidligere har det blitt sendt ut flere advarsler om å ikke bevege seg for nærme den svømmende kjendisen på 600 kilo, men det skremte ikke roeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer