– Jeg var ikke spion for Røkke

Denne mannen i 30-åra blir utpekt som spion for Kjell Inge Røkke i kampen om Kværner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mann i 30-åra blir i den hemmelige politirapporten «Den spesialiserte sikkerhetsbransjen. En analyse av utviklingen, aktørene og tjenesten» navngitt for å ha avlyttet Odin Forvaltning i forbindelse med oppkjøpet av Kværner i 2001.

– Dette er bare tull. Vi har aldri drevet med avlytting. Å avlytte på denne måten er kriminell virksomhet som vi ikke ønsker å bli identifisert med, sier mannen som ønsker å være anonym.

Nye detaljer

TV 2 avslørte mandag deler av innholdet i Oslo-politiets etterretningsrapport. Dagbladet kjenner også til detaljer i rapporten. Mannen i 30-åra og hans sikkerhetsselskap blir navngitt for å ha avlyttet Odin Forvaltning på vegne av Aker og Røkke. Disse påstandene har politiet senere endret. Mannen i 30-åra forteller at de har kunder både fra inn- og utland.

– Vi har hatt oppdrag for alle de store bankene i Norge. Våre ansatte er tidligere polititjenestemenn, folk fra Stortingets sikkerhetstjeneste og folk fra forsvaret. Det var viktig at de ansatte var sikkerhetsklarert på grunn av oppdragene. Vi har også hatt store oppdrag for politimyndighetene, sier mannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.