Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var ikke tante Grys elsker

HAIFA (Dagbladet): Arkan Hosein (17) er dypt fortvilet over ryktene han mener norsk politi har spredd om at han hadde et forhold til Gry Hosein. - Det er sprøyt at vi hadde et seksuelt forhold, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Israel begynte ryktene om et intimt romantisk forhold mellom Gry Hosein og ektemannen Gamal Hoseins nevø å gå etter at norske medier gjenga politiets påstander

- Jeg var 13 år da dette påståtte forholdet skal ha startet, sier den nå 17 år gamle gutten.

Forhørsretten i Haifa ble satt i går etter anmodning fra Skien og Porsgrunn byrett. Flere sentrale vitner i saken mot Gamal Hosein, som er tiltalt for å ha drept kona Gry i Skien 13. januar i år, avga sin forklaring.

Ikke forhold

Bak lukkede dører måtte 17-åringen Arkan forklare seg om sitt påståtte forhold til tante Gry og at han angivelig hadde bedratt sin onkel - den drapstiltalte Gamal Hosein. Dommer Saad Kamal, advokat John Christian Elden, som forsvarer Gamal Hosein, og statsadvokat Kjetil Omholt avhørte 17-åringen i hele tre timer.

- Jeg har aldri hatt noe intimt forhold til tante Gry. Det er sprøyt at vi hadde et seksuelt forhold.

Tidligere har det fra politiet blitt hevdet at det intime forholdet kunne være motivet for drapet.

Arkan Hosein beskrev derimot ekteskapet mellom onkelen og tanta som godt.

Selv om dørene var lukket, kunne Dagbladet snakke med vitnene før og etter at de var rettslig avhørt.

Ifølge politikilder er det et faktum at 17-åringen hadde en uvanlig omfattende telefonkontakt med Gry Hosein.

Utskrifter av mobiltelefonregninger viser at Arkan og Gry Hosein snakket sammen på telefon flere ganger om dagen, etter at hun høsten 2000 flyttet hjem til Norge.

Tror på Gamal

Både Baa Shafore (19), som er nær venn av 17-åringen, og Elham Bastawy (36) understreket at de ikke tror Gamal kan ha drept Gry Hosein. Elham Bastawy er et av politiets viktigste vitner. I retten forklarte hun seg om sitt forhold til Gry.

- Ryktene om Gry og Arkan er bare tull, hevdet den palestinske kvinnen.

Bastawy opprettholdt sin forklaring til israelsk politi, hvor hun tidligere har sagt at hun mottok en merkelig melding på sin mobilsvar.

- Da jeg i begynnelsen av januar spilte av min mobilsvar, hørte jeg en krangel mellom en kvinne og en mann på et utenlandsk språk. Jeg er ikke sikker på hvem som ringte, men tror det var Gry. I bakgrunnen hørte jeg en mannsstemme som jeg ikke kjente, sier Elham Bastawy.

I retten kunne hun imidlertid ikke bekrefte det norsk politi hevdet i siste rettsmøte i Skien. Der påsto politiadvokat Jon Borgen at Bastawy hadde identifisert Gry og Gamal Hosein, og at samtalen fant sted 13. januar.

Overfor Dagbladet kunne hun ikke bekrefte datoen.

Fortvilet søster

Gamal Hosein søster, Majida Hosein (33), måtte også forklare seg.

- Ekteskapet mellom Gry og Gamal var helt normalt. Som andre ektepar kranglet de, men de hadde flest fine stunder, sier Majida til Dagbladet.

Hun blir tydelig opprørt når Dagbladet konfronterer henne med ryktene om det påståtte forholdet mellom Gry og deres felles nevø Arkan Hosein.

- Det er norsk politi som har spredd disse ondsinnete ryktene. Min bror er uskyldig, gjentok kvinnen.

Svak mistanke

- Mye ble sagt i retten, men ikke en tøddel som styrket bevisene i forhold til lagmannsrettens siste fengslingskjennelse, sier advokat John Christian Elden.

Da slo lagmannsretten fast at det var meget svak mistanke mot Gamal Hosein. I kjennelsen fra Agder lagmannsrett heter det: «...Mistanken mot Gamal Hosein er i nedre sjikt av skjellig grunn til mistanke.»

Statsadvokat Kjetil Omholdt hadde følgende kommentar til Dagbladet etter rettsmøtet:

- Saken har på ingen måte forandret seg.

Men Omholdt medga likevel overfor Dagbladet at et par vitner har forandret noe på sine forklaringer. Avhørene i Israel fortsetter søndag. Da skal seks nye vitner avhøres.

NEKTER: -Jeg var 13 da dette påståtte forholdet skal ha startet, sier den nå 17 år gamle Arkan Hosein. I går vitnet han bak lukkede dører i forhørsretten i Israel.Foto: ANDRÈ BRUTMANN
Hele Norges coronakart