- Jeg var ikke utro

I dag slår det 36-årige offeret for bilbomba i Drammen tilbake mot utroskapsbeskyldningen fra eksmannen. - Han tok meg ikke i utroskap, sier hun til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): Den bombetiltalte eksmannen fortalte i går:

- I midten av november 2002 kom jeg hjem fra hjortejakt på Vestlandet. Jeg fant henne og en mann i full gang i senga. Da ba jeg henne flytte ut, hevdet han i Drammen tingrett.

Det 36 år gamle bombeofferet avviser på det sterkeste utroskap.

- Det er riktig at han kom hjem fra jakt to dager for tidlig, men jeg var ikke hjemme sammen med noen andre. Jeg satt og pratet i telefonen med venninnen min da han kom hjem sammen med en kamerat, sier 36-åringen.

I dag skal hun vitne i saken mot eksmannen, men hun vil ikke møte eksmannen ansikt til ansikt i retten. Dermed må tiltalte følge forklaringen via høyttaleranlegg.

Han nekter for å stå bak attentatet, og for at sjalusi var motivet.

Han fortalte at utroskapen ga ham mer avmakt enn sjalusi.

- Jeg kunne aldri gjort det. Jeg synes synd på henne på grunn av det som har skjedd, sier han.

Lang planlegging

Men aktoratet presenterte en rekke bevis som peker mot 41-åringen som gjerningsmann. Statsadvokat Pål S. Berg malte et bilde av et attentat som var planlagt i mange måneder.

Våren 2002, på en biltur fra et seminar på Rjukan med tre kolleger i bilen, skal 41-åringen ha sagt at han hadde tenkt å «sprenge kjerringa». Da bomba smalt i januar året etter, gikk to av kollegene til politiet. Nå er de vitner for aktoratet. Den tredje hørte ingenting, og vitner for den tiltalte.

5. desember 2002 satt 41-åringen ved sin datamaskin og søkte på fornavnet til eksens nye kjæreste, dennes adresse og «Drammen». Adressen er identisk med åstedet for bombeattentatet. Politiet fant spor etter nettsøket på maskinen.

- Jeg kan ikke huske å ha gjort noe slikt, og om jeg hadde gjort det, ville det ikke være unormalt å ønske å finne ut noe om den nye typen til kona mi, sa 41-åringen.

I desember kontaktet han en entreprenør han jobbet tett sammen med i sin jobb i Jernbaneverket. Ifølge denne entreprenøren forhørte han seg om hvordan han skulle skaffe seg dynamitt for å sprenge en stein på hytta. Entreprenøren viste ham videre til en underentreprenør i Nesbyen.

Sendte akevitt

29. desember skal tiltalte ha reist til Nesbyen og kjøpt ca. ett kilo dynamitt. Entreprenøren har fortalt at han ble skeptisk til 41-åringens bruk av dynamitt, og insisterte på at han måtte ta med seg en automatisk tenner.

41-åringen blånekter for at han i det hele tatt har vært i Nesbyen. Han betegner vitnemålene som usannheter. Han hevder at han fant tenneren i skogen, og sendte den tilbake til underentreprenøren sammen med ei flaske akevitt.

NEKTER SKYLD: - Det som skjedde er veldig beklagelig. Jeg føler veldig med henne slik alle andre gjør, hevder den bombetiltalte 41-åringen (til høyre). Her sammen med sin forsvarer, advokat Frode Sulland (stående). De rettspsykiatrisk sakkyndige, Kjell Noreik og Steinar M. Hauge, har vurdert tiltaltes mentale tilstand.