- Jeg var innom flere partier før jeg fant et som tilfredsstilte mine krav til utenrikspolitikk

Johanne Skog Gripsrud er snart 97 år, forfatter, fredsaktivist og stortingsvalgets eldste listekandidat.

ELDSTE LISTEKANDIDAT: Johanne Skog Gripsrud fra Sandnes sier at hun brukte tid på å finne fram til Miljøpartiet De Grønne. Foto: Torfinn Ingeborgrud
ELDSTE LISTEKANDIDAT: Johanne Skog Gripsrud fra Sandnes sier at hun brukte tid på å finne fram til Miljøpartiet De Grønne. Foto: Torfinn Ingeborgrud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet lanserer i dag en interaktiv oversikt over alle som ønsker å komme inn på Stortinget etter valget.

En av skiller seg ut av årets kandidater er Johanne Skog Gripsrud fra Sandnes.

Om hun blir valgt inn på Stortinget, så vil hun være 100 år når stortingsperioden er over. Listekandidaten er klar på at hun ikke tror eller håper at det vil skje.

Forfatter Hun ble født i 1916, og er dermed årets eldste listekandidat. 96-åringen har gitt ut seks bøker, den siste av dem, «Fredsspor - i ulendt terreng», kom ut i vår.

Skog Gripsrud står på 20. plass på Miljøpartiet De Grønnes (MDG) liste i Rogaland.

96-åringen forteller at hun tidlig fant ut at hun tilhørte venstresiden.

- Jeg har vært interessert i hvordan landet styres helt fra jeg var liten og gikk på skolen, og begynte å lære om krig, forteller Skog Gripsrud, som blant annet har vært svært aktiv i Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet. Der er hun æresmedlem i dag. 

- Innom flere partier I tiden før andre verdenskrig fant hun ut at Ap var hennes parti, men hun forteller at dette endret seg da de gikk inn for NATO-medlemsskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer