- Jeg var klumsete

Prinsesse Märtha innrømmer at hun var klumsete med barn, og forteller at hennes første møte med tantebarnet Marius ble noe spesielt: - Han skjønte rett og slett ikke om jeg var barn eller voksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et langt intervju med ukebladet Allers forteller prinsessen at hun, til tross for sin voksne alder, har klart å beholde barnet i seg. Om møtet med kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius, sier hun:

- Marius kunne ikke forstå at jeg er storesøsteren til Haakon. Han skjønte rett og slett ikke om jeg var barn eller voksen.

Spontanitet

- Nå har vi kommet fram til at jeg er litt av hvert, sier prinsessen, som mener møter med barn tar fram spontaniteten og leken i henne.

Om muligheten til å få egne barn med det første sier prinsessen ingenting. Men at hun fortløpende skaffer seg verdifull trening i barneoppdragelse er hevet over tvil:

- Jeg har alltid hatt et godt forhold til barn, men jeg var nok litt mer skeptisk før enn jeg har vært de siste åra. Nå har flere av mine venninner fått barn som jeg følger fra de er babyer, og det hjelper, sier prinsessen.

Til Halden

- Før var jeg litt klumsete, og barna begynte alltid å skrike når jeg skulle holde dem, innrømmer prinsessen i Allers-intervjuet.

  • Snart skal prinsessen opptre offentlig sammen med ektemannen Ari Behn. De to skal representere kongehuset under Landstad-jubileets gudstjeneste i Halden 13. oktober. Ari og Märtha overtar kongeparets plass, fordi kongen og dronningen er i USA.
Glad i barn: - Jeg har alltid hatt et godt forhold til barn, sier prinsesse Märtha. Her er Märtha på hesteshow i Oslo Spektrum i fjor høst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer