- Jeg var livredd for at han skulle ta meg

Den første av de 23 fornærmede jentene forklarte seg mot overgrepstiltale legen (39) i dag.

SPURTE UT OFFERET: Aktor Arne Ingvald Dymbe spurte i dag ut den første av de i alt 23 fornærmede jentene i rettssaken mot den tidligere overlegen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
SPURTE UT OFFERET: Aktor Arne Ingvald Dymbe spurte i dag ut den første av de i alt 23 fornærmede jentene i rettssaken mot den tidligere overlegen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR (Dagbladet): I dag forklarte den første av de i alt 23 fornærmede jentene seg i rettssaken mot den overgrepstiltalte legen (39).

Dørene ble lukket, og bare pressen fikk være til stede da jenta forklarte seg.

Den tidligere overlegen er tiltalt for voldtekt mot jenta, med utgangspunkt i Straffelovens § 192, første ledd bokstav c:

«For ved truende vold eller ved truende handling ha fått noen til å ha seksuell omgang med en annen eller til å ha utført tilsvarende handlinger med sel selv».

12-13 år Jenta ble ifølge tiltalen kontaktet av overlegen første gang i i 2003. Hun var da ifølge henne selv, 12-13 år gammel.

Han lurte henne til å sende bilder av seg selv, og ifølge jenta ble de etter hvert grovere og grovere.

I retten sa jenta at hun følte en konstant trussel fra mannen om at han ville legge ut bildene på nettet, eller sende dem til familiemedlemmer, venner eller andre i hennes omgangskrets, dersom hun ikke sendte ham nye og grovere bilder.

- Jeg fortsatte fordi jeg var redd for å bli tatt om jeg ikke gjorde det. Jeg var livredd for at han skulle ta meg. Jeg følte.. jeg var dritredd, redd for at han var rett rundt hjørnet for eksempel. Han krevde bilder, og truet ikke verbalt om å drepe eller voldta, men du får den følelsen på deg uansett, sa jenta i sin forklaring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer