Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var livredd

- Jeg var livredd da jeg gikk inn i moskeene med skjult lydopptaker på meg. Men jeg gjorde det i kjærlighet til Norge. Sannheten må fram, uansett hvor vond den er, sier Jeanette (24).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk-pakistanske Jeanette er blitt rikskjendis etter at hun åpent og i klare ordelag i både Dagbladet, NRK og TV2 kjemper mot undertrykking og tvang i innvandrermiljøene.

Jeanette var ikke mer enn ti år gammel da hun ble tatt til Pakistan for å forberedes til ekteskap. Etter seks år giftet foreldrene henne bort til en fremmed mann. Jeanette klarte å komme seg tilbake til Norge på egen hånd, gravid og sytten år gammel. Hun og dattera bor nå under beskyttelse i et norsk miljø.

Jeanette er den første jenta i Norge med innvandrerbakgrunn som åpent har fortalt om sitt tvangsekteskap.

- Jeg er alltid redd for innvandrere, særlig pakistanere. Jeg føler de hater meg fordi de ser på klærne mine at jeg er en frigjort kvinne. Klart jeg var redd for å bli avslørt i moskeene, og jeg var redd for å bli kalt hore. Men skuespillet var ikke vanskelig. Det var realistisk. Jeg så bare tilbake på min egen barndom og oppvekst, sier Jeanette.

SØKTE SANNHETEN: Jeanette (24) ga seg ut for å være 17 år da hun oppsøkte imamene med skjult mikrofon.
Hele Norges coronakart