- Jeg var livredd

Britt Lundmark (56) var centimeter fra å få øksa i hodet da en russer (34) gikk berserk med øks i Rypefjord ved Hammerfest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun ble vekket klokka 05.10 i går av at russeren smadret bilen hennes.

- Jeg våknet av dunkelyder fra gårdsplassen. Da jeg sto opp, så jeg en mann som sto og banket løs på bilen min med en øks, forteller Britt Lundmark (56) til Dagbladet.

Bare iført nattkjole gikk hun ut for å forsøke å stoppe mannen.

- Mens jeg var der, ute slo han øksa gjennom taket på bilen min. Jeg forsøkte å ta bilder av ham, for å ha bevis for at det var han som gjorde det. Da han så det, gikk han fullstendig berserk, sier hun.

Britt løp inn i huset igjen, og låste igjen døra. Da gikk russeren løs på husveggen.

Var livredd

- Det var forferdelig, og jeg var fryktelig redd. Han var helt vill, og jeg bestemte meg for å hente rifla, for å skremme ham unna. Da han så at jeg hadde gevær løftet han øksa over hodet og kastet den gjennom vinduet. Den landet rett foran føttene mine. Hadde han kastet noen centimeter lenger til siden, ville han truffet meg.

- Jeg ringte politiet og fortalte at hvis de ikke kom, så måtte jeg skyte ham. Jeg var livredd, sier hun.

Men da hadde han allerede gått til nabohuset, der fire tenåringer var alene hjemme. De våknet av rabalderet, og vettskremte låste de seg inne på et rom og ringte til politiet.

Mannen sto fortsatt på trappa da politiet kom. Han var svært beruset da han ble arrestert, men skal ikke ha protestert da politiet kom til stedet.

Vises ut av landet

Totalt fikk fire personbiler, en lastebil, to bolighus og en garasje også unngjelde for mannens vrede. Men han slipper trolig unna med en bot.

- Mannen vil få et forelegg og bli bortvist fra landet. Vanligvis har vi ikke noe bråk med disse trålerne, og dette er et enkeltstående tilfelle, sier Tommy Flåten, operasjonsleder i Vest-Finnmark politidistrikt. Russeren var mannskap om bord i tråleren «Yakov Gunin». Han fikk lørdag klar beskjed av båtens skipper om at han ikke får være med tråleren videre.