SKREV «GUD»: På veggen i oppgangen med leiligheten der drapet skjedde, sto det «GUD» på veggen med blod. Da politiet kom til stedet, fant de siktede blodig i bakgården, iført bare boksershorts. Foto: Hilda Nyfløt / Dagbladet.
SKREV «GUD»: På veggen i oppgangen med leiligheten der drapet skjedde, sto det «GUD» på veggen med blod. Da politiet kom til stedet, fant de siktede blodig i bakgården, iført bare boksershorts. Foto: Hilda Nyfløt / Dagbladet.Vis mer

- Jeg var med siktede hele denne kvelden, og han var aldri sur

Mann (21) var i leiligheten på Bislett mens halloween-drapet skjedde, og sier drapet framstår helt absurd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Andreas Nilstad (21) ble drept natt til søndag, var det totalt fire unge menn i partyleiligheten på Bislett:

Det var en 22-årig kamerat av Nilstad, som nå ligger hardt skadd på Ullevål sykehus. En 21-åring fra Geilo, som nå er siktet for drap og drapsforsøk. Politiet mener at 21-åringen, bare iført boksershorts, drepte Nilstad med kniv, og også prøvde å drepe sin 22-årige kamerat.

I tillegg var det en 21-årig fotomodell fra Oslo. Mannen er avhørt av politiet. Så lenge aktørene i saken ligger på sykehus er han politiets beste vitne. Etter å ha forholdt seg tyst siden lørdag natt, letter han nå på sløret i Dagbladet.

Gikk ut sammen Det var bare Andreas Nilstad som hadde kledd seg ut. Han ble seinere den kvelden fotografert av et partybloggnettsted der han poserer iført Zorro-drakt foran kameraet, på vei inn på det fasjonable utestedet Soliis på Oslo vest.

- De som var på vorspielet gikk ut i to puljer. De vi ikke kjente gikk klokka 23, de gode kompisene gikk ved midnatt, forteller kronvitnet til Dagbladet.

- Var siktede med ut?

- Nei, siktede gikk og la seg. Vi gikk og la oss på hvert vårt rom.

Gode venner 21-åringen ønsker ikke å oppgi et nøyaktig tidspunkt for når de to gikk og la seg, men ønsker å få fram hvor gode venner de tre involverte i saken var - og hvor meningsløst dramaet framstår for vennene.

- Alle tre var i samme vennegjeng, og sinnsykt gode venner. Jeg var med siktede hele denne kvelden, og han var aldri sur, sier 21-åringen.

Dagbladet skrev i går at en av politiets hovedteorier er at drapet skyldtes en langvarig krangel mellom siktede og den alvorlig skadde 22-åringen. Politiet etterforsker om krangelen blusset opp da 22-åringen kom beruset hjem fra byen, og hvorvidt Nilstad ble drept da han grep inn i en krangel.

Rolig Flere venner av de involverte er avhørt av Oslo-politiet, og har oppgitt slike opplysninger i avhør.

Kronvitnet er klar på at han aldri fikk noe forsvarsel om det som skulle skje den natta:

- Det var ingen dårlig stemning. Alle forlot hverandre i godt humør. Siktede er en av de roligste av guttene i gjengen, sier siktedes gode kamerat - som fortsatt er helt perpleks etter det absurde dramaet som utspilte seg i leiligheten i Pilestredet natt til søndag.

Fengslet i to uker Den siktede 21-åringen ble i Oslo tingrett i går varetektsfengslet med fullstendig isolasjon i to uker.

Oslo tingrett valgte dermed verken å følge politiadvokat Per Niklas Hafsmoes begjæring om fire ukers varetekt eller forsvarer Harald Stabells påstand om at hans klient ikke skulle fengsles.

21-åringen fra Hemsedal ligger skadd på enerom på Oslo universitetssykehus Ullevål med politivakt utenfor.

Etter at han ble innlagt med alvorlige knivskader natt til søndag, har han ikke vært i stand til å kommunisere med verken Stabell eller politiet.

GODE KOMPISER: Drapsofferet Andreas Nilstad (t.v.) og den hardt skadde 22-årige kameraten som ble skadd natt til lørdag, var begge gode venner med siktede. Foto: Privat
GODE KOMPISER: Drapsofferet Andreas Nilstad (t.v.) og den hardt skadde 22-årige kameraten som ble skadd natt til lørdag, var begge gode venner med siktede. Foto: Privat Vis mer

Forsvarer Harald Stabell reagerte tidligere i dag kraftig på at hans klient ble framstilt for varetektsfengsling uten at han kunne være tilstede, og uten at verken politiet eller forsvarer har snakket med ham.

- Det er en menneskerett å kunne forsvare seg og personlig ta til motmæle mot de anklagene som blir rettet mot en, sa Stabell til Dagbladet.

På bakgrunn av at siktede ikke har vært i stand til å uttale seg i saken, finner retten av fengsling i fire uker vil være et uforholdsmessig grep.

- Fortsatt kritisk Politiadvokat Per Niklas Hafsmoe vet ikke om den siktede 21-åringen er klar over at en av hans venner er drept, og en annen kritisk skadd - og at han selv er sitet for drapet.

- Jeg vet ikke hva han vet. Jeg tror ikke noen har snakket med ham. Jeg vet at han i korte perioder har vært våken, men vet ikke om noen har fortalt ham om utfallet av dette, sier Hafsmoe.

Situasjonen for 22 åringen fra Hemsedal som ble kritisk skadd natt til søndag 30. oktober er fortsatt svært alvorlig.

- Det siste jeg hørte er at det fortsatt er kritisk, sier Hafsmoe.

- GODT HUMØR: Mannen som var sammen med siktede (21) hele kvelden før halloween-drapet på Bislett, sier siktede var i godt humør helt til han la seg. Foto: Privat
- GODT HUMØR: Mannen som var sammen med siktede (21) hele kvelden før halloween-drapet på Bislett, sier siktede var i godt humør helt til han la seg. Foto: Privat Vis mer