Byrådsleder og tidligere partisekretær Raymond Johansen:

- Jeg var naiv etter 22. juli

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), trodde de grufulle angrepene 22. juli ville føre til en ny samfunnsdebatt, men nå mener han at han nok tok feil.

HANDLINGSPLAN: Sammen med Ap-nestleder Hadia Tajik lanserer byrådsleder Raymond Johansen seks tiltak for å hindre ny, høyreekstrem terror. Foto: Nina Hansen
HANDLINGSPLAN: Sammen med Ap-nestleder Hadia Tajik lanserer byrådsleder Raymond Johansen seks tiltak for å hindre ny, høyreekstrem terror. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet etterforsker nok en gang høyreekstrem terrorisme på norsk jord. Tankegodset ser ut til å være det samme som bak terroren 22. juli 2011. Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen mener det er tid for selverkjennelse:

- Jeg var veldig naiv etter 22. juli. Jeg trodde da at vi innså hva ekstreme holdninger kunne føre til i sin ytterste konsekvens. Jeg trodde det ville endre det politiske klima, og at det ville bli mindre polarisert, sier han til Dagbladet.

I stedet mener Ap-politikeren, som var partisekretær i 2011, at det motsatte har skjedd.

- Jeg opplever at det aldri har vært mer polarisert enn det er nå. Det er veldig høy temperatur i debatten, og en økende muslimhets som får bre om seg, sier han og får støtte av Ap-nestleder Hadia Tajik.

- Høyreekstreme og nynazisitske aktører har prøvd å operere i åpent lende. Alle husker Odins soldater i 2016, nynazistene som marsjerte i Kristiansand i 2017 og i Fredrikstad i 2018. Dette har skjedd, vi har sett det og vi har advart mot det.

- Høyreekstremisme er en dødelig ideologi, og i Norge har den drept flere personer enn noen annen ideologi har gjort, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer