- Jeg var nett-troll i Putins løgnfabrikk

Tok jobb for å avsløre Putin-regimets nettpropaganda.

VAR PUTINS NETT-TROLL: Ludmila Savtsjuk er redd etter å ha stått fram og avslørt Putins propagandafabrikk. Foto: Sergej Gratsjov
VAR PUTINS NETT-TROLL: Ludmila Savtsjuk er redd etter å ha stått fram og avslørt Putins propagandafabrikk. Foto: Sergej Gratsjov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PUSJKIN (Dagbladet): Ludmila Savtsjuk (34) kaller den bare løgnfabrikken, det fire etasjer høye business-senteret midt i St. Petersburg som pøser ut russisk-vennlig propaganda på sosiale medier. Savtsjuk tok jobb på propagandafabrikken for å finne ut fra innsiden hvordan Putin-regimets krig på sosiale medier er organisert.

Tilfellet Nemtsov Det masse-produseres bevisst løgner for å fortelle den offisielle russiske fortellingen om krigen i Ukraina og Putin-regimets fortreffelighet, sier Savtsjuk til Dagladet. Det beste eksempelet er etter at den russiske opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov ble skutt og drept på åpen gate like ved Kreml i Moskva 27. februar i år.

- Vi fikk allerede samme kvelden som drapet skjedde beskjed om å skrive at drapet var en provokasjon mot regjeringsapparatet fra opposisjonens side, og at opposisjonen nå var så desperat at de hadde begynt å drepe hverandre, sier Savtsjuk.

- Sjefene var veldig konkrete på hva de krevde av oss. Det er klart at drapet på Nemtsov var en situasjon som krevde raske reaksjoner for å spre det offisielle synet på sosiale medier for å skape den fortellingen Kreml ville fortelle, sier Savtsjuk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer