NY HØVDING: - Jeg takker for tilliten som partiet har vist meg. Det er et stort ansvar og et stort privilegium å få lov til å lede et parti som har betydd så mye i norsk politikk i årtier. Jeg vil bruke min plattform som leder til å gjennomføre en politikk for å skape grønne byer, levende distrikt og små forskjeller, sier Trygve Slagsvold Vedum.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NY HØVDING: - Jeg takker for tilliten som partiet har vist meg. Det er et stort ansvar og et stort privilegium å få lov til å lede et parti som har betydd så mye i norsk politikk i årtier. Jeg vil bruke min plattform som leder til å gjennomføre en politikk for å skape grønne byer, levende distrikt og små forskjeller, sier Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Jeg var nok litt sær da jeg var yngre. Kameratene mine hadde Madonna på veggen. Jeg hadde Anne Enger

Trygve Slagsvold Vedum er ny Sp-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg takker for tilliten som partiet har vist meg. Det er et stort ansvar og et stort privilegium å få lov til å lede et parti som har betydd så mye i norsk politikk i årtier. Jeg vil bruke min plattform som leder til å gjennomføre en politikk for å skape grønne byer, levende distrikt og små forskjeller, sier han.

298 stemte for og fire stemmer var blanke da det ekstraordinære landsmøtet i Senterpartiet mandag valgte 35 år gamle Trygve Magnus Slagsvold Vedum fra Stange i Hedmark til ny leder.

- Jeg var nok litt sær da jeg var yngre. Kameratene mine hadde Madonna på veggen. Jeg hadde Anne Enger, sa Vedum, som også lanserte det han beskrev som «kaffekoppstrategien» i sin takketale.

- Hvis du har noe å snakke med en partifelle om, snakk med vedkommende. Gjerne over en kaffekopp, sa den nye partilederen og siktet nok til de opprivende konfliktene som har preget partiet de siste månedene.

Trygve Slagsvold Vedum er stortingsrepresentant og tidligere landbruksminister. Han har vært nestleder i Senterpartiet siden 2009.

(NTB)