- Jeg var og er ordblind

Derfor ville Kjell Inge Røkke ta båtsertifikatet uten andre tilstede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (Dagbladet.no): Røkke inntok vitneboksen klokka 09.15, og valgte å bli stående.

- Hvorfor trengte du båtsertifikat, ville dommer Torjus gard vite.

Røkke forklarte at han i London ble interessert i en 56 fots Sunseeker (Celina Bella, red. anm), som han uka etter dro tilbake for å kjøpe.

- Den var så stor at trengte sertifikat for å kjøre den i norske farvann, forklarte Røkke.

Ordblind

Røkkes kamerater undersøkte muligheten for å ta båtsertifikat i Molde, noe Røkke også vurderte men forkastet.

- Min tid i skolen var utfordrende for meg. Jeg er og var ordblind. Å skrive og være i skolesituasjon er ikke min yndlingsposisjon, sa Røkke.

Han ba deretter sin personlige assistent John Inge Valand om å undersøke andre muligheter til å ta sertifikatet.

PÅ VEI: Kjell Inge Røkke i følge med advokatassistent Anna Nielsen (t.v.) og advokat Ellen Holager Andenæs på vei til Oslo tingrett i dag. Foto: Scanpix
PÅ VEI: Kjell Inge Røkke i følge med advokatassistent Anna Nielsen (t.v.) og advokat Ellen Holager Andenæs på vei til Oslo tingrett i dag. Foto: Scanpix Vis mer

- Valand la fram forskjellige alternativer fra Sverige. Jeg ville ha det enklest mulig, greiest mulig, minst mulig tid for meg brukt.

Privatist

- Jeg ville være minst mulig i en undervisningssituasjon sammen med medelever. Det var viktig for meg - å minimaliserie den tiden eller unngå det. Valand sa det var mulig for meg å gå opp som privatist, og gjøre det i Sverige, forklarte Røkke.

- Jeg fikk beskjed via Valand at det var fullt mulig å konvertere et svensk kystskippersertifikat til norsk. Jeg ba Valand sørge for at det ble gjort skikkelig og ordentlig på alle mulige måter. Det ble dermed tatt opp med Kongelig Norsk Båtforbund, så Røkke, som sa at han ba om en forsikring om at det ble gjort ordentlig.

- Tilbakemeldingen var klar. En klasse åtte-eksamen kunne tas, sa Røkke.

(Dagbladet.no kommer med mer fra retten)

FORKLARER SEG:</B> Kjell Inge Røkke og advokat Ellen Holager Andenæs i Oslo tingrett, der sertifikatsaken fortsatte i dag.