Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var på gråten

I helga var Sissel Kyrkjebø tilbake på scenen for første gang siden hun fødte datteren Ingrid 16. februar. Og hun var i trygge hender. Den 24. Internasjonale Jordmorkongress i Oslo Spektrum tok vel imot henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Råd til gravide i Oslo-området med veer: Kom deg ned til Oslo Spektrum. Der står 2500 jordmødre fra hele verden klare. Arrangementet startet pinseaften og fikk en god start med blant annet Hogne Moes nyskrevne musikalske eventyr «In search of the tree of life». Her spilte og sang Sissel rollen som Trotula, en slags supermor for jordens barn. Omgitt av Brumunddal barneteater og elever ved Toneheim folkehøgskole.

Nært forhold

Teksten gikk rett til hjertet på den nybakte moren. «There's a joy in the heart of a mother, she will know when her child comes to earth,» sang Sissel blant annet.

- Det var veldig sterkt. Jeg måtte ta et par skikkelige dype innåndinger for ikke å gråte. Blir alltid rørt når jeg jobber sammen med barn på scenen.

- Ditt forhold til jordmødre?

- Et veldig nært forhold, vil jeg si. Det var også på grunn av hva jeg har vært igjennom jeg sa ja til dette oppdraget.

Bedre stemme

Sissel Kyrkjebø synes det er godt å være tilbake på scenen igjen.

- Nå kommer jeg sakte, men sikkert tilbake for å synge igjen. Men samtidig er det slitsomt også. Nå må jeg jo konsentrere meg om to ting.

- Mange sangere får en bedre stemme etter en fødsel. Har du merket noe til det?

- I så fall har det skjedd helt automatisk. Jeg har aldri øvd så mye som jeg har gjort i denne perioden.

Foreløpig er det ingen planer om noen offentlige konserter med Sissel Kyrkjebø. Neste oppdrag er i Grieghallen 19. juni. Der synger hun i forbindelse med åpningen av Trollfeltet.

Et års arbeid

Hogne Moe er mannen bak den 40 minutter lange forestillingen «In search of the tree of life». Han er halvt ansatt som dramalærer ved Toneheim Folkehøgskole, i tillegg er han blant annet barnebokforfatter.

- Jeg har arbeidet med forestillingen et års tid. Sissel var ikke med i planleggingen fra starten. Det var et lykketreff at hun ville bli med, sier Moe.