«Jeg var på overtid, det er det ikke tvil om»

Willy (48) lå 12 timer under steinmassene etter skred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 12 timer var altaværingen fanget etter et steinskred i betongsiloen. Bortsatt fra en vond venstrefot, slapp han unna arbeidsulykka uten varige men. I går gikk Johansen ut i Altaposten for å takke de mange som har bidratt til at han klarte seg.

Måtte skjæres løs

- Vi har mange å takke, sier han fra sofaen sammen med kona Nina, og nevner arbeidskolleger, redningsmannskap, piloter, leger, entreprenører, kriseteam, sykepleiere, slekt og venner.

Ulykken skjedde ved North Cape Minerals anlegg på Stjernøya om formiddagen torsdag for ti dager siden. Klokka 10.55 Hovedredningssentralen i Nord-Norge melding om arbeidsulykken.

- Noen steinmasser, antakelig fra siloen, hadde falt ned og klemt fast beina til mannen. Vi har måtte skjære ham løs, og det har tatt tid, sa operasjonsleder Per Holmvik i Vestfinnmark politidistrikt til NTB da 48-åringen endelig var kommet løs.

Boret hull i siloen

Politiet jobbet lenge med å få hull i siloen. Johansen satt fast ti meter nede i steinsiloen, og det var et hardt og tidkrevende arbeid å få mannen ut.

Han ble fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø med et redningshelikopter, der legene til alt hell kunne konstatere at de fysiske skadene ikke ville gi 48-åringen varige men.

SKÅRET LØS: Ti meter nede i denne betongsiloen på Stjernøya utenfor Alta satt 48-åringen fast i 12 timer. Foto: 330 Skvadronen/SCANPIX
SKÅRET LØS: Ti meter nede i denne betongsiloen på Stjernøya utenfor Alta satt 48-åringen fast i 12 timer. Foto: 330 Skvadronen/SCANPIX Vis mer

Sammen med familie og venner har Willy Johansen fått bruke den siste uka til å fordøye den traumatiske hendelsen.

«Jeg var på overtid, det er det ikke tvil om»
«Jeg var på overtid, det er det ikke tvil om»
STEINRAS: Ulykken skjedde ved dette anlegget.