- Jeg var Putins nett-troll

Spydde ut antivestlig propaganda mot betaling.

ANGRER IKKE: Aleksej Kusnetsov angrer ikke på jobben han gjorde. - Du vet, minst 80 prosent av det som er av pro-putinske ytringer på russisk på nettet er produsert av vanlige mennesker. Vi sto bare for toppen 20 prosent, forteller han. Foto: Morten Strand
ANGRER IKKE: Aleksej Kusnetsov angrer ikke på jobben han gjorde. - Du vet, minst 80 prosent av det som er av pro-putinske ytringer på russisk på nettet er produsert av vanlige mennesker. Vi sto bare for toppen 20 prosent, forteller han. Foto: Morten Strand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet):  Aleksej Kusnetsov spydde ut antivestlig propaganda på nettet for å støtte Putin- regimet.

Kusnetsov sier det er rundt 200 nett-troll i business-senteret i sentrum av St. Petersburg der det produseres Putin-propaganda på bestilling og mot betaling.

Lenin som kulisse

- De fleste er verken veldig revolusjonære eller putinistiske. Det er mennesker som er ute etter en grei, ukomplisert jobb, for en grei lønn, og mange har ingen politisk overbevisning i det hele tatt, sier Kusnetsov.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer