Fikk trampeklapp og klemmer på SV-landsmøtet

- Jeg var rasist. Unnskyld

Han klappet da han så TV-nyhetene om Benjamin-drapet. I helga fikk han selv stående applaus på SVs landsmøte.

BEKJENNELSE: Knut Merox Iversen sto fram som tidligere rasist da han tok ordet på SV-landsmøtet i helgen. Lokallagslederen i Ås fikk stående applaus da han ba om unnskyldningen for den han omtaler som sin mørke fortid. Foto: Berit Roald, NTB scanpix
BEKJENNELSE: Knut Merox Iversen sto fram som tidligere rasist da han tok ordet på SV-landsmøtet i helgen. Lokallagslederen i Ås fikk stående applaus da han ba om unnskyldningen for den han omtaler som sin mørke fortid. Foto: Berit Roald, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Seint fredag kveld gikk Knut Merox Iversen på talerstolen på SVs landsmøte. Journalistene hadde forlatt salen. Flere av delegatene hang lett sigent med hodet. Så skjedde det noe magisk.

- Folk har tatt meg i hånda, gitt meg klemmer og reagert med hjerter på Facebook. Så det har blitt noen tårer. Nå føler jeg endelig at min mørke fortid har kommet til en verdi og at jeg er til nytte, sier Iversen til Dagbladet.

Kakerlakker

Den mørke fortida kan oppsummeres i noen få ord:

- Jeg har alltid vært udugelig til å slåss. Så jeg stilte som sjåfør. Vi dro til Holmlia for å banke opp folk som var brune i huden. I mine øyne er det like ille som slåsskampene. Jeg kjørte jo gærningene dit.

- Ingen refleksjoner over at det var galt?

- Vi så på innvandrere som kakerlakker. Uten menneskelig verdi. Vi var en del av et nordisk fellesskap der det var oss mot dem. Skikkelig skummelt. Jeg ble født inn i det, men etter skole og militæret ble det bare enda verre, forteller Iversen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer