FORKLARER SEG VIDERE I DAG: Berit Thorstensen i Gjøvik tingrett. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FORKLARER SEG VIDERE I DAG: Berit Thorstensen i Gjøvik tingrett. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

- Jeg var redd for å gå bort og se

Berit Thorstensen (52) om dumpingen i brønnen på «dødens gård».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


LILLEHAMMER (Dagbladet.no):  I dag fortsatte storesøster Berit Thorstensen (52) sin forklaring i Gjøvik tingrett.

Hun inntok vitneboksen i går etter at lillebror Knut Arne (33) hadde blitt grillet i fem dager.

Ikledd en fotsid strikkejakke og med musefletter i håret forklarte hun seg i et rasende tempo om livet på Vollheim gård og forholdet til lillebroren. Hun omtaler Knut Arne konsekvent som broren sin og fortalte at hun hentet ham fra den voldelige faren da han var liten.

- Jeg har et bra forhold til broren min, men han har vært utsatt for veldig mye. Han har sittet sammen med folk i fengselet som har banket ham, truet ham. Han har hatt torpedoer hjemme, sier hun.

- Så ikke dumpingen
I dag var det drapet på Jan Petter Aarstad som var tema. Etter å ha ertet på seg gårdens beboere ble det bestemt at han skulle få en overdose heroin i et tomt hus noen kilometer unna gården.

Der skulle han bli forlatt for å dø.

Men planen gikk galt og Knut Arne Thorstensen tok med seg Aarstad hjem i bilen. Deretter ble Aarstad dumpet i en brønn på gårdseiendommen. Han ble funnet for ett år siden og kan ha ligget der siden november 2006. Liket ble funnet under en eller flere vaskemaskiner og annet skrot, blant annet en gressklipper.

Thorstensen forklarte i dag at hun ikke så hva som skjedde med Aarstad da han ble dumpet.

- Jeg hører masse skramlende stein. Det smeller da, sa hun.

Hun går ikke bort til brønnen for å se hva som skjer.

- Jeg vil ikke. Jeg var redd for å gå bort og se. Jeg var redd fordi broren min sa at Jan satt i bilen og sov, og jeg trodde han var død. Jeg trodde ikke noe på det, jeg sier bare hva jeg tror, fortalte hun.

- Det har vært mye stress
Etter at Aarstad er død, later de tre på gården som om han fortsatt er i live. Dessuten kom Aarstads trygd inn på Thorstensens konto hver måned, og disse pengene ble brukt til blant annet mat og hundefor.

- Det var bare politiet som spurte etter Jan Petter. Vi sa han ikke var hjemme. Han var på Jevnaker, i Hønefoss, Sverige. Vi fant på mye rart. At han hadde dame og.

Hun fortalte at tiden etter at Aarstad ble drept var vanskelig.

- Det har vært mye stress, trusler og helvete etter dette. Jeg fikk beskjed av Ronny om at jeg kunne havne samme sted som Jan Petter.