Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var redd han skulle slå meg i hjel

Stig Erik dimmet ikke med fjernlysene for den møtende bilen. Det kostet han nesten livet.

FORFULGT OG BANKET: Hendelsen preger Stig Erik (på bildet) og hans familie 3 år etter. I bakgrunnen kan man skimte hans 5 år gamle datter som måtte se sin far bli banket opp med brekkjern. Foto: Robin Røkke Johansen/Finnmark Dagblad
FORFULGT OG BANKET: Hendelsen preger Stig Erik (på bildet) og hans familie 3 år etter. I bakgrunnen kan man skimte hans 5 år gamle datter som måtte se sin far bli banket opp med brekkjern. Foto: Robin Røkke Johansen/Finnmark Dagblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Finnmark Dagblad skrev i forrige uke om om mannen som 29. desember 2008 ble rundjult for å ikke dimme med fjernlysene. Nå forteller han sin historie til Dagbladet.

Ble forfulgt - Denne hendelsen preger meg daglig, sier Stig Erik. Han ønsker ikke stille opp med fullt navn i frykt for at lignende hendelser skal skje igjen. Desemberkvelden står friskt i hukommelsen hans.

- Jeg, min daværende samboer og de to døtrene våre på 2 og 18 år var på vei hjem fra Hammerfest. Med fem kilometer igjen, møtte vi en bil som kom kjørende i motsatt kjøreretning.

- Jeg husker at det var vått ute, og dårlig sikt, noe som gjorde at ingen av bilførerne dimmet med fjernlysene. Ikke denne sjåføren heller, og da tenkte jeg at han sikkert forstod hvorfor ikke jeg gjorde det. Men det gjorde han tydeligvis ikke, for etter at han hadde passert oss, snudde han og begynnte å forfølge oss.

Banket med brekkjern - Jeg så flere potensielle stoppesteder, men valgte å fortsette å kjøre. Mannen kjørte da i oss bakfra. Da vi fremdeles ikke stoppet, kjørte han foran oss og bråbremset, slik at vi ble tvunget til å stoppe, legger han til.

Katt og mus-leken fortsatte helt til Stig Erik oppdaget et trygt gjemmested. Familien på fire stopper da ved Hammerfest sykehjem i et forsøk på å unnslippe den sinte sjåføren.

- Det eneste jeg tenkte på var å få familen i sikkerhet. Jeg var sikker på at vi hadde ristet han av oss, da jeg plutselig så at han stod rett bak meg. I hånden hadde han et brekkjern som han slo meg med flere ganger, før han skallet meg ned, forteller Stig Erik.
Hans to barn og samboer så sin kjære bli mishandlet til blods.

- Nei, Nei, Pappa! Stig Erik ble pådratt flere hevelser, blødninger i hodet, i tillegg til hode og ryggskader. Politiet fikk tilslutt tak i den bråsinte sjåføren. Bilen ble skadd, og Stig Erik plages fortsatt med ryggsmerter og psykiske problemer etter hendelsen.

- Jeg trodde han skulle slå meg i hjel. Det ble en traumatisk kveld, og jeg tenker ofte på det som har skjedd, sier Stig Erik, som frykter at slike ting kan skje flere ganger, eller at noen vil hevne seg på vegne av den tiltalte.
Verst for han er det likevel at både samboeren og de to døtrene også plages av hendelsen fremdeles. Den yngste datteren hans, som nå har blitt 5 år, har fått store følger.

- Hun er redd for å ferdes i trafikken. Hver gang biler kommer for nært, skriker hun: «Nei, Nei, pappa. Ikke igjen.»

Bilen familien brukte desemberkvelden for 3 år siden, har blitt vraket som følge av det som skjedde, og den eldste datteren som nå er 21 år, har aldri fått erstatning for skadene.

- Hun hadde nettopp kjøpt den bilen, nå vet hun ikke om hun tør å kjøpe en ny, sier han.

Fikk ingen hjelp Ingen av de fornærmede i saken har verken fått profesjonell oppfølging eller erstatning. Politiadvokat Thomas Eliassen Darell ved Vestfinnmark politidistrikt, vil nå innkalle familien til et nytt avhør for å finne ut hvilke  konsekvenser saken har fått for familien. At rettsaken først kommer 3 år etter hendelsen, skyldes ifølge Darell en saksbehandlingsfeil.

Den tiltalte mannen i 30-årene er i dag uten førerkort, og må møte i Hammerfest tingrett 24.februar. Dagbladet har vært i kontakt med mannens forsvarer, som mener det ligger mye mer bak hendelsen enn at offeret ikke dimmet med lysene.

- Partene har en forhistorie, ut over det velger jeg å vente med å prosedere saken til vi kommer i retten, sier advokat Andreas Hartley Enevold.

- Det er forferdelig å tenke på at han som forfulgte og angrep meg, fremdeles går fri. Han er en fare for andre, spesielt i trafikken, sier Stig Erik, som likevel ikke angrer på at han ikke dimmet med fjernlysene på grunn av den dårlige sikten.

Distriktsleder for Follo Østfold UP, Ole Høiby forklarer at krangling blant sjåfører er vanlig i trafikken, men sier at det er sjeldent at krangler får så store konsekvenser.

- Vi registrerer ofte sjåfører som viser finger eller tuter på hverandre på grunn av det de mener er feil hos den andre, men at de går til håndgemeng er noe mer uvanlig, sier Høiby, som mener statisikk kan vise at nordmenn har blitt noe mer agressive i trafikken med årene.

PÅKJØRT: Slik så bilen til Stig Erik ut etter overfallet i desember 2008. Forsatt sliter familien med angst og uro etter hendelsen. Foto: Vestfinnmark politidistrikt.
PÅKJØRT: Slik så bilen til Stig Erik ut etter overfallet i desember 2008. Forsatt sliter familien med angst og uro etter hendelsen. Foto: Vestfinnmark politidistrikt. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling