- Jeg var så full at jeg ikke fant min egen dør

Kjent forfatter siktet for frihetsberøvelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I 02-tida natt til søndag skal den mannlige forfatteren i 30-åra ha tatt seg inn i leiligheten til en kvinnelig nabo. Han skal ha vært svært beruset og nektet kvinnen å forlate leiligheten.

Dagbladet.no har opplysninger om at kvinnen skal ha følt seg svært truet og han skal ha brukt makt for å holde kvinnen i leiligheten.

– Jeg kan bekrefte at en person tok seg inn i leiligheten til kvinnen og at han etter sigende ikke vil la henne forlate den, sier politiadvokat Vegar Munthe Ommedal ved Grønland politistasjon til Dagbladet.no.

Forfatteren beklager overfor Dagbladet.no det som har skjedd.

- Jeg beklager på det sterkeste det som hendte, sier han.

Mannen selv har blitt avhørt, men ifølge politiet har han ikke kastet mye lys over hendelsen. Han skal ha vært svært beruset da han ble pågrepet.

- Da jeg kom hjem var jeg så overstadig beruset at jeg ikke fant min egen dør. Jeg vet ikke om jeg måtte ha misforstått hvor jeg bodde, men da politiet kom viste de meg riktig dør og da forsto jeg at jeg hadde gått galt, sier forfatteren.
 

Han angrer på hele hendelsen.

- Det gjør meg svært vondt at min dumhet gikk utover en uskyldig fremmed, sier han til Dagbladet.no.

De to skal bo i samme oppgang. Forfatteren er siktet på bakgrunn av det kvinnen forklarte etter at politiet pågrep mannen natt til søndag.

Mannen i 30-åra er siktet for frihetsberøvelse etter straffelovens paragraf 223.

- Han har ikke kunnet gi noen utdypende forklaring, sier politiadvokat Vegar Munthe Ommedal.

- Vi har ikke foretatt noe formelt avhør av kvinnen. Siktelsen kan bli utvidet etter avhøret, men det vil etterforskningen vise.