Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var sammen med de siktede hele natta

Kjæresten til Kongsvinger-siktet tror politiet har pågrepet feil personer for drapet på Lars Erik (18).

ANTATT ÅSTED: Her ble Lars Erik Flem Andersen funnet drept natt til 26. juli i år. Foto: Erik Berglund
ANTATT ÅSTED: Her ble Lars Erik Flem Andersen funnet drept natt til 26. juli i år. Foto: Erik Berglund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


KONGSVINGER (Dagbladet): Politiet har pågrepet og siktet to nye personer for drapet på 18 år gamle Lars Erik Flem Andersen i Kongsvinger i juli. Begge, en 21 år gammel mann og en 17 år gammel gutt, ble framstilt for varetektsfengsling i Glåmdal tingrett i dag.

21-åringen ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, ifølge Glåmdalen. Mannen erkjenner ikke straffskyld. Det er forleøpig uklart hvordan 17-åringen stiller seg til siktelsen. Kjennelsen mot ham er ventet i løpet av ettermiddagen.

Kjæresten (20) til den 21 år gamle drapssiktede møtte opp utenfor tingretten i Kongsvinger i ettermiddag. 20-åringen fikk nyheten om at de to mennene skulle framstilles for varetektsfengsling gjennom media i dag.

- Begge to var sammen med oss hele kvelden og natta dagen da drapet skjedde, sier den 20 år gamle kjæresten til Dagbladet.

Flem Andersen ble funnet drept utenfor en boligblokk i Iduns veg på Langelandet i byen i 01.30-tida av naboer.

Gir siktede alibi
Hun forteller at de var samlet for å se på tv. De drakk litt og hadde det hyggelig. På et tidspunkt bestemte de seg for å dra ut for å kjøpe bakt potet, og de kjørte litt rundt i byen.

- Etter hvert dro vi hjem igjen og de sov hos oss hele natta. Morgenen etter fikk kjæresten min mange telefoner og SMSer om at det hadde skjedd et drap. Mange lurte på om han kunne være offeret, sier 20-åringen.

GIR KJÆRESTEN ALIBI: Den 20 år gamle kvinnen forteller at hun var sammen med kjæresten og den andre drapssiktede hele drapskvelden og at de begge sov hjemme hos henne. Foto: Øistein Norum Monsen
GIR KJÆRESTEN ALIBI: Den 20 år gamle kvinnen forteller at hun var sammen med kjæresten og den andre drapssiktede hele drapskvelden og at de begge sov hjemme hos henne. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Hun forteller at de visste hvem Lars Erik Flem Andersen var, men at de ikke kjente ham godt. De beskriver ham som en stille og beskjeden gutt. Hun har vært inne til avhør hos politiet tre ganger og har fått beskjed om at politiet vil prate med henne igjen. Mobiltelefonene hennes er også beslaglagt på ubestemt tid.

- De er gode gutter og jeg tror jeg ville merket noe på dem dersom de hadde gjort noe slikt som dette. De har oppført seg helt vanlig siden drapet, sier hun.

- Etterlyste to menn

Det var natt til søndag 26. juli at Lars Erik Flem Andersen (18) ble funnet knivdrept utenfor en pensjonistblokk i Kongsvinger.

Dagen etter ble en 32 år gammel mann siktet i saken. Han ble vartekstfengslet. 32-åringen ble senere løslatt, men drapssiktelsen mot ham besto.

Politiet har etterlyst to menn i forbindelse med drapet på Flem Andersen med status som vitner. Politiet gikk også ut med en fantomtegning av en mann som skal ha blitt sett i Sykehusskogen ikke langt unna det antatte drapsåstedet.

Den andre personen er en mann som luftet en hund i området der drapet skjedde.

DREPT: Lars Erik Flem Andersen (18). Foto: Privat
DREPT: Lars Erik Flem Andersen (18). Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling