- Jeg var svært beruset

26-åring fengslet i dag, husker lite fra fuktig bytur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen som er siktet for å ha drept 25 år gamle Christopher Webjørnsen i Oslo sentrum natt til fredag, blir fengslet i fire uker. Mannen er ilagt brev- og besøkskontroll og har ikke tilgang på aviser og tv, så lenge politiet ser det som nødvendig.

Det besluttet Oslo tingrett i 14-tida i dag, for lukkede dører. 

- Han var ikke så rent lite beruset, og sier at han ikke husker å ha vært på det aktuelle utestedet eller noe annet som har tilknytning til knivstikkingen. Han har noen sorte hull i hukommelsen, sier advokat Harald Stabell til Dagbladet.no

Godtok varetekt

26-åringen samtykket likevel i å bli fengslet.

- Han har forståelse for at politiet vil etterforske saken videre, sier Stabell.

Den drapssiktede mannen skal ha vært på en konsert torsdag kveld, før han dro hjem til seg selv. Så dro han "kanskje" en tur ut på byen igjen, har han fortalt.

26-åringen hevder han ikke kjente Christopher Webjørnsen, og heller ikke hans omgangskrets.

GODTOK FENGSLING: Advokat Harald Stabell (t.h) fortalte etter dagens fengslingsmøte i Oslo tingrett at siktede hevder han har store svarte hull i hukommelsen. I bakgrunnen aktor Arne Donald Andersen og etterforsker Kjell Olav Moen (t.h.). Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
GODTOK FENGSLING: Advokat Harald Stabell (t.h) fortalte etter dagens fengslingsmøte i Oslo tingrett at siktede hevder han har store svarte hull i hukommelsen. I bakgrunnen aktor Arne Donald Andersen og etterforsker Kjell Olav Moen (t.h.). Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

Mange vitner

Oslopolitiet har nå avhørt flere enn 20 vitner i saken. Etterforskene mener at flere av disse nagler siktede til Rubber Chicken på drapstidspunktet, og til selve basketaket som omfattet de dødelige knivstikkene. Webjørnsen skal ha blitt stukket flere ganger i magen med en follekniv.

- Det er gjort langt flere avhør enn normalt på et så tidlig tidspunkt. Vi mener selvsagt at vi har et grunnlag for siktelsen, sier politiadvokat Arne Donald Andersen ved Oslo politidistrikt.

Ikke til stede

Den drapssiktede 26-åringen var ikke selv tilstede på fengslingsmøtet i Oslo tinghus i dag.

Advokat Stabell opplyser at hans klient har hatt det tungt etter at han ble pågrepet for knivdrapet, og får bistand av helsepersonell i fengselet.

<B>DØDELIGE KNIVSTIKK</B>: Politiet mener 26-åringen stakk Cristopher Webjørnsen flere ganger med en follekniv på en bursdagsfest på dette utestedet i Oslo sentrum.