Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var syk, og føler ikke noe ansvar for drapet

31-åring i retten, tiltalt for overlagt drap på ekskjæresten Lena Sofie Westin (30) i august 2008.

DREPT: Lena Sofie Westin ble bare 30 år gammel. En 31 år gammel ekskjæreste har tilstått drapet. Foto: Privat
DREPT: Lena Sofie Westin ble bare 30 år gammel. En 31 år gammel ekskjæreste har tilstått drapet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Straffesaken mot den psykisk syke 31-åringen startet i Oslo tingrett i dag. Påtalemyndigheten har på forhånd varslet at de vil legge ned påstand om tvungent psykisk helsevern, da de mener det finnes bevis i saken som tilsier at tiltalte var utilregnelig i gjerningsøyeblikket.

- Jeg hørte stemmer, og var fast bestemt på å drepe henne, sa tiltalte i retten i dag.

- Aggressiv og urolig Noe motiv for drapet har han ikke oppgitt. Tiltalte og den drepte kvinnen hadde vært fra hverandre i nesten ett år da drapet skjedde. Han fortalte i retten at det ikke var noe sjalusi inne i bildet, selv om ekskjæresten ble sammen med en ny mann tre måneder etter bruddet mellom de to.

- Jeg var ikke interessert i henne lenger, men var veldig aggressiv på den tiden. Jeg var urolig, og hadde trang til å slå. Derfor var jeg også i mange slåsskamper, sa tiltalte.

- Kvalt med PC-kabel Politiet mener ekskjæresten brøt seg inn i leiligheten til den 30 år gamle journalisten og kvalte henne med en PC-kabel natt til 8. august 2008. Hun skal da ha chattet med en venninne via MSN. Etter ugjerningen rømte han til utlandet.

- Hun var veldig redd da jeg kom inn i leiligheten, men det gikk over. Vi satt og snakket sammen i fem minutter før jeg kvalte henne, sa tiltalte.

Den tidligere ekskjæresten hadde flere ganger truet Lena Sofie på livet, og familie og venner av den drepte kvinnen beskriver ham som «besatt».

- Ikke utilregnelig De mener imidlertid at tiltalte ikke var uberegnelig i gjeningsøyeblikket, og synes det er for ille at mannen som har tilstått å tatt livet av Lena Sofie, kan slippe fengselsstraff.

Ifølge 31-åringens advokat er tiltaltes psykiske tilstand bedre nå enn for to år siden. Han for tiden på et sykeshus for behandling.

Blant vitnene i saken er ekskjæresten Yngve Nordahl, som Lena Sofie søkte tilflukt hos uka før hun ble drept.

Dom i saken faller senere.

 
 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!