«Jeg var temmelig nervøs da jeg våknet, men valget har gått bra»

FNs spesialutsending til Afghanstan, Kai Eide er lettet.

ØNSKER Å STEMME:  Kvinner står i kø i et stemmelokale i Kabul for å gi sin stemme under dagens valg i Afghanistan. - Der folk har kunnet, har de gått til stemmeurnene. Det viser at valget er noe befolkningen ønsker, og ikke noe som er skjøvet på dem av det internasjonale samfunnet, sier FNs spesialutsending til Afghanistan, Kai Eide, til Dagbladet. Foto: Adrees Latif/Reuters/Scanpix
ØNSKER Å STEMME: Kvinner står i kø i et stemmelokale i Kabul for å gi sin stemme under dagens valg i Afghanistan. - Der folk har kunnet, har de gått til stemmeurnene. Det viser at valget er noe befolkningen ønsker, og ikke noe som er skjøvet på dem av det internasjonale samfunnet, sier FNs spesialutsending til Afghanistan, Kai Eide, til Dagbladet. Foto: Adrees Latif/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): FNs mann til Afghanistan, Kai Eide, fryktet at massive angrep og bombeaksjoner kunne ødelegge dagens valg i Afghanistan da han la seg i går kveld. Da han i morgentimene hørte et par rakettangrep i boligområdet der han bor i Kabul, kom frykten igjen: At dagens valg i Afghanistan skulle bli overskygget av voldelige aksjoner, lidelse og død. - Det har vært en del mindre angrep, men ikke store anslag som skjedde for noen dager siden. Dermed ble det mulig å avholde valg i dag, og under omstendighetene skjedde det på en tilfredsstillende måte, sier Eide på telefon fra Kabul til Dagbladet.

- Ønsket valgI forkant av valget har det vært knyttet stor spenning til om det ville være mulig å gjennomføre valget i det krigsherjede landet. Men i dag har 6200 valgsteder holdt åpent, minst like mange som ved forrige valg, får Dagbladet opplyst.

- Jeg er tilfreds med at valget ble holdt, og under så vanskelige omstendigheter har det gått bra. Valgdeltakelsen har vært stor i enkelte områder, og dårligst i sør, hvor sikkerhetssituasjonen er dårligst, sier Eide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer