Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var til stede da Clinton ringte Monica

WASHINGTON (NTB-DPA): Linda Tripp, damen med lydbåndene som har skapt kaos i og rundt Det hvite hus, sier hun var til stede da Monica Lewinsky en sen kveld ble oppringt av Bill Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tripp sier dette i sin skriftlige erklæring som hennes advokat la fram fredag. Tripp var tidligere ansatt i Det hvite hus, er nå ansatt i forsvarsdepartementet, og har i hemmelighet tatt opp på bånd 20 timer med samtaler der Lewinsky skal ha fortalt om sitt angivelige seksuelle forhold til den amerikanske presidenten og om hans råd til henne om å benekte forholdet.

  - Monica beskrev hver detalj i forholdet i løpet av hundrevis av timer med samtaler som vi har hatt de siste 15 månedene, hevder Tripp i sin erklæring.

  - I tillegg var jeg til stede da hun sent en kveld ble oppringt av presidenten. Jeg har også sett en rekke av de gavene de ga til hverandre, og har hørt flere av hennes opptak av ham, sier Tripp, igjen uten å forklare ytterligere.

  Det var bokagenten Lucianne Goldberg i New York som foreslo for Tripp at hun skulle begynne å ta opp samtalene med Lewinsky. Goldberg hadde i 1994 uten hell forsøkt å lage en bok i samarbeid med Tripp om hva som skjer i Det hvite hus.

 Goldberg er engasjert i en rekke konservative saker og har sagt hun vil se på seg selv som en heltinne hvis sex-skandalen feller Clinton. Hennes advokat er medlem av en konservativ juridisk klubb der også Kenneth Starr, mannen som etterforsker Clintons sexliv, er medlem.

  To storjuryer, en i Washington og en i Alexandria i staten Virginia, er satt ned for å bestemme om det finnes nok bevis til å sikte Clinton og hans venn, Vernon Jordan, for å ha hjulpet Lewinsky til å finne en annen jobb mot at hun holdt tett om hennes påståtte forhold til Clinton.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!