- Jeg var ung og søkende

Støre til Dagbladet.no om hvorfor han ville jobbe for Willoch og Høyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Med nominasjonsstriden i Oslo Arbeiderparti tilbakelagt, ble utenriksminister Jonas Gahr Støre i dag innhentet av fortida.

En ung, nyutdannet Støre søkte nemlig jobb som politisk rådgiver i Høyre, kunne NRK melde.

Hovedpersonen selv ser ingen dramatikk i at opplysningene kommer fram.

- Dette er gammelt nytt, og jeg har kommentert det tidligere. I 1987 var jeg i kontakt med Høyres stortingsgruppe om å jobbe tett med Willoch og hans arbeid med internasjonale spørsmål, sier Støre til Dagbladet.no.

Magefølelse

Støre forteller at han fikk tilbud om jobben, men at han valgte å takke nei.

- Jeg kom fram til at det ikke var rett for meg, sier han.

- På hvilken måte da?

<strong><b>LENGE SIDEN:</strong></b> - Det er 21 år siden jeg søkte jobben som politisk rådgiver for Høyre, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet.no. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
LENGE SIDEN: - Det er 21 år siden jeg søkte jobben som politisk rådgiver for Høyre, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet.no. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX Vis mer

- Det var en magefølelse om hvor jeg hører hjemme politisk. For meg ble Arbeiderpartiets verdigrunnlag og sterke tro på fellesskap og rettferdighet avgjørende, sier Støre, som ble medlem av Ap i 1995.

Da hadde han seks år tidligere blitt ansatt ved Statsministerens kontor og jobbet tett med Gro Harlem Brundtland. Da Jens Stoltenberg var statsminister fra 2000-2001 var Støre stabssjef og statssekretær ved Statsministerens kontor. 

- Ung og søkende

Hvorfor opplysningene om hans tilknytning til Høyre kommer fram igjen nå, eller om det kan ha noe med den tilbakelagte nominasjonsstriden i partiet å gjøre, vil ikke Støre spekulere i overfor Dagbladet.no.

Da nominasjonsstriden pågikk i sommer, dukket kritikken om at Støre tilhører høyrefløyen av partiet opp igjen. Støre er blant annet kjent som EU-tilhenger.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i de beskrivelsene. Det blir en for enkel merkelapp. Jeg står med beina godt plantet midt i hjertet av partiet, sier Støre.

- Enkelte mener at det å skifte parti kan gå på bekostning av din troverdighet som politiker. Hva har du å si til det?

- Det får jeg overlate til andre å bedømme. Men hvis noen mener at det å skifte meninger i løpet av et langt politisk liv går løs på min troverdighet, så får det stå for deres regning. Jeg var 27 år da jeg søkte. Jeg var ung og søkende. Det er 21 år siden nå, sier Støre til Dagbladet.no.

- Jeg var ung og søkende
KUNNE BLITT DEM: Høyres Kåre Willoch og Jonas Gahr Støre utveksler håndtrykk etter en fjernsynsdebatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer