Etterlyser kvinne:

- Jeg var veldig heldig

Det ble dramatisk da Tor Befring (61) mistet pusten under en biltur med kona. Nå søker han etter kvinnen som hjalp ham da det hastet.

FIKK HJELP: Tor Befring (61), som normalt bruker krykker som følge av sykdom, er takknemmelig for hjelpen han fikk fra en fremmed kvinne da han mistet pusten. Foto: Privat
FIKK HJELP: Tor Befring (61), som normalt bruker krykker som følge av sykdom, er takknemmelig for hjelpen han fikk fra en fremmed kvinne da han mistet pusten. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er veldig heldig som fortsatt er i live, sier Tor Befring (61) til Dagbladet.

Onsdag 17. august var Befring og kona på vei hjemover mot Nesodden etter å ha vært en tur i Sande kommune i Vestfold, for å planlegge «Kulturdagen» som han skal arrangere i Sande seinere i høst.

Mens kona kjørte bilen, fikk Befring plutselig et illebefinnende. Kort tid etter mistet han pusten og kona bråsvingte inn på nærmeste bensinstasjon, like ved Lier.

- Det skjedde veldig plutselig. Kona svingte inn til en bensinstasjon, og prøvde å komme igjennom til ambulansen. Hun kom ikke igjennom, men plutselig kom det en kvinne, som jeg innbiller meg heter Anita eller Aina, og hjalp meg. Hun ringte til ambulansen og var veldig flink til å roe meg ned, sier han til Dagbladet.

Det var Drammens Tidende som først omtalte saken.

SISTE: For noen dager siden kunne Befring dele at han hadde funnet kvinnen som reddet ham.

BLODPROPP: Tor Befring (61) fikk en blodpropp i lungene som førte til at han mistet pusten. Foto: Privat
BLODPROPP: Tor Befring (61) fikk en blodpropp i lungene som førte til at han mistet pusten. Foto: Privat Vis mer

Dramatisk utvikling

Kort tid etter at Befring kom seg ut av bilen, kunne han ikke stå på beina. Samtidig beskriver han at han nesten ikke husker noe fra selve hendelsen, men han har blitt gjenfortalt mye av hendelsen fra kona, som heller ikke kan huske navnet på kvinnen som kom til unnsetning.

Ambulansen kom raskt og fraktet Befring til sykehuset. Der fikk han vite hva som hadde skjedd.

- Jeg hadde fått en blodpropp i lungene, noe som kan være veldig kritisk, sier han til Dagbladet.

Han estimerer videre at han gikk 20 minutter uten tilstrekkelig med oksygen.

Blodpropp er en betegnelse på i alle fall to ulike sykdomstilstander, hvor symptomene avhenger av hvor i karsystemet den oppstår. Allmennlege Brynjulf Barexstein og spesialist Olaf Rødevand forklarer. Video: Lommelegen Vis mer

Etterlyser kvinnen

I dagene etter blodproppen hadde Befring noen episoder med mer kritiske pusteproblemer, men nå, tre uker etter hendelsen, sier han til Dagbladet at han begynner å komme på bedringens vei.

Ettersom Befring begynner å komme seg på beina igjen, har han nå startet å lete etter kvinnen som hjalp ham. Derfor har lagt ut en etterlysning av kvinnen på Facebook, som i skrivende stund har blitt delt over 700 ganger.

Foto: Skjermdump/Facebook
Foto: Skjermdump/Facebook Vis mer

61-åringen husker kvinnen som blond og slank, og han har en fornemmelse om at kvinnen kommer fra Drammen-området.

- Jeg ønsker å komme i kontakt med kvinnen for å takke henne. Det var en veldig fin handling hun gjorde, og det fortjener hun å høre. Det er ikke alle som stopper opp for å hjelpe folk i slike situasjoner, sier han.

Videre forteller han at han ennå ikke har hørt fra kvinnen, og han ønsker å invitere henne til «Kulturdagen» i Sande i oktober, som en takk for hjelpen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer