- Jeg var veldig redd. Politiet kom og tok fra oss teltene, nå har jeg bare soveposen igjen

Lenuta (21) skjønner ikke hvorfor politiet ikke lar hennes romfamilie få bo i utmarka i Oslo. Nå har politiet anmeldt organisasjonen som har satt opp «tiggerteltene».

OPPRØRTE:  36 personer bodde i de fem teltene organisasjonen «Folk er folk» hadde satt opp i utmarka i Oslo. Disse ble tatt ned av politiet, og nå har organisasjonen anmeldt Oslo kommune mens politiet har anmeldt «Folk er folk». I dag møtte flere av de nå teltløse personene opp foran Oslo rådhus for å kreve teltene tilbake. F.v. Rozica (38), Nelu (30), Frim (51) Christinel (36)
Lenuta (21) og Doru (26). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OPPRØRTE: 36 personer bodde i de fem teltene organisasjonen «Folk er folk» hadde satt opp i utmarka i Oslo. Disse ble tatt ned av politiet, og nå har organisasjonen anmeldt Oslo kommune mens politiet har anmeldt «Folk er folk». I dag møtte flere av de nå teltløse personene opp foran Oslo rådhus for å kreve teltene tilbake. F.v. Rozica (38), Nelu (30), Frim (51) Christinel (36) Lenuta (21) og Doru (26). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden i fjor har antall personer fra romfolket, som tjener penger ved å tigge på gata, steget dramatisk i Oslo. For at tiggerne skal slippe å sove under bruer og på t-banestasjonene har hjelpeorganisasjonen «Folk er folk» siden mars satt opp elleve telt og lavoer for romfolket i Oslo.

Mange av disse rompersonene forteller at de har opplevd å bli tissa og spytta på, og mener de har det verre enn hunder.

Fredag fjernet politiet med bistand fra Oslo kommunes ruskenpatrulje fem av disse teltene.

Teltløs familie -Jeg var veldig redd. Politiet kom og tok fra oss teltene, nå har jeg bare soveposen igjen, sier Lenuta (21).

Hun er en av de 36 personene som ble teltløse fredag. I dag sto hun, mannen Nuta (37), moren Rozica (38), faren Frim (51) og slektningene Doru (26), Nelu (30) og Christel (36) foran Oslo rådhus for å kreve teltene tilbake.

- Politiet sier at vi ikke kan bo der og vi kan heller ikke sove i parkene. Hvor skal jeg sove da?

De forteller at det er vanskelig å få jobb i hjembyen Buzau, sør i Romania, en by med 108 000 innbyggere. Mens noen kom for to måneder siden, har andre bare vært i Norge i noen uker. Få av dem har arbeidet tidligere, men de forteller at de har lyst til å jobbe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer