«Jeg velger det levende livet»

Magnhild Meltveit Kleppa (59) er glad og lettet: Etter en lang og krevende personlig prosess har hun kommet fram til at homofile må få samme rett til å gifte seg og å være foreldre som heterofile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les sønnens reaksjon på morens skifte av syn i dagens papirutgave.

(Dagbladet.no): - Jeg går for felles ekteskapslov! Jeg velger det levende livet, sier en Sp-statsråd og en mor som åpenbart har lagt av seg en bør. De siste ukene, mens Terra-sak og andre store saker innenfor hennes ansvarsområde har rast i media, har Kleppa nemlig hatt en indre kamp som har gnaget henne og til tider holdt henne søvnløs. I forrige uke sto svaret klart for henne.

- Etter å ha tatt beslutningen kjenner jeg en enorm lettelse. Og nå er jeg helt urokkelig og overbevist om at den er riktig, sier kommunal-og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa til Dagbladet.

Takker Håvard

Hun takker sin homofile sønn Håvard (35) for samtalene som har hjulpet henne fram til standpunktet.

- Han har ikke presset meg, men vært en god samtalepartner. Jeg er veldig glad for at han har bidratt til å rydde opp i min tankegang. Nå håper jeg at mitt standpunkt kan bidra til at hverdagen blir lettere for homofile. Det er viktig å støtte homofile som vil inngå forpliktende forhold, sier Kleppa til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer