- Jeg vender aldri ryggen til mitt folk

WASHINGTON (Dagbladet)- Aldri, svarte president Bill Clinton alvorlig og med ettertrykk da han i går ble spurt om ikke Monica-affæren gjør så vondt at det ville være like godt å trekke seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg kommer aldri til å vende ryggen til Det amerikanske folket og den tilliten det har vist meg, sa han.

Clinton fikk bastant støtte fra den britiske statsminister Tony Blair. Sammen feide de to kollegene og personlige vennene unna skandalespørsmålene og konsentrerte seg om Irak, Nord Irland og andre storpolitiske saker.

I Little Rock, Arkansas, måtte spesialetterforsker Kenneth Starr innrømme at han ikke visste om det nå er skjedd en alvorlig lekkasje fra hans kontor.

- Det bekymrer meg, og det vil bli gransket, sier Starr.

President Clinton gikk så langt som å stemple lekkasjen som «ulovlig». Han sa seg også glad for at innholdet var blitt kontant dementert. Deretter gjentok han at han aldri har bedt noen om å gjøre noe annet enn å fortelle sannheten.

Hemmelig prov

Det var avisa The New York Times som i går meldte at Clintons privatsekretær Betty Currie nå samarbeider med spesialetterforsker Kenneth Starr. Avisa skrev at hun i sitt hemmelige prov under ed for Starrs storjury hadde fortalt at Clinton forsøkte å «veilede» henne i hva hun skulle fortelle om Clintons forhold til Monica Lewinsky.

Currie skal også ha gitt Starrs etterforskere gaver som var fra presidenten til Monica, deriblant en kjole.

Larry Wechsler som er Betty Curries advokat, sendte i går ut et kategorisk dementi der han slår fast at verken presidenten eller andre har forsøkt å påvirke hennes vitneprov i Monica-affæren.

«New York Times skriver at Betty Currie har fortalt Starrs etterforskere at presidenten og Monica Lewinsky var alene sammen ved enkelte anledninger, mens Clinton i sitt prov i Paula Jones-saken har sagt at dette aldri skjedde.

Motangrep

Currie-lekkasjen i går, og en lekkasje tidligere i uka som angivelig stammet fra vitneprovet til Clintons hovmester og som også ble dementert, har fått advokatene i Det hvite hus til å overveie om de skal be retten gripe inn mot Kenneth Starrs kontor.

Monicas advokat, William Ginsburg, kom med sin egen bredside mot Kenneth Starr i går. I en erklæring hevder han rett ut at Starrs kontor «forsøker å presse frøken Lewinsky til å komme med uttalelser som ikke er sanne».

På pressekonferansen med statsminister Blair holdt Clinton fast på sin linje om å avstå fra kommentarer om Monica-affæren. Men det hold hardt da han ble spurt om han hadde noe å si til Monica og hennes familie som har fått sine liv snudd på hodet.

- Det (spørsmålet) var lurt, sa han ettertenksomt, før han gjentok at han ikke vil kommentere dette nå.

STØTTE: President Bill Clinton har besøk av sin venn og kollega statsminister Tony Blair, som i går ga ham bastant støtte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer