SVARER: Frp-nestleder Sylvi Listhaug har fått kraftig kritikk fra KrF-leder Knut Arild Hareide for sin opptreden i Politisk kvarter i forrige uke.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
SVARER: Frp-nestleder Sylvi Listhaug har fått kraftig kritikk fra KrF-leder Knut Arild Hareide for sin opptreden i Politisk kvarter i forrige uke. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

Listhaug om Hareides utfall på Facebook:

- Jeg vender det andre kinnet til

KrF-leder Knut Arild Hareide gikk knallhardt ut mot Sylvi Listhaug på Facebook før helgen. Nå svarer Frp-nestlederen med et bibelsitat.

- Listhaugs splittende retorikk og mistenkeliggjøring er ikke veien å gå for et bedre samfunn bygd på kristne verdier, skriver Hareide i innlegget som han postet på fredag.

Der slår han fast at han er rystet Listhaugs opptreden i NRKs Politisk kvarter i forrige uke. Det er særlig ordvalget i forbindelse med Facebook-posten om Ap og terrorister som opprører ham.

- Sylvi Listhaug bekreftet både her og i sin bok at hun ikke beklager at hun stemplet landets største opposisjonsparti som svikere. Det kan være farlig. Og det bygger ned tilliten mellom oss, skriver Hareide.

Både i Politisk kvarter i NRK og i sin bok forsvarer Listhaug at hun la ut et bilde av al-Shabaab-militsen ledsaget av teksten: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet». I programmet hevdet hun at Ap bevisst setter meningsmotstandere i «bås sammen med Norges verste massemorder».

Viser til Bibelen

Dagbladet ba allerede fredag Listhaug kommentere Hareides utfall. Mandag kom det skriftlige svaret - med klar henvisning til det berømte bibelverset fra evangeliet etter Matteus:

- Jeg velger å vende det andre kinnet til Knut Arild Hareide og alt han har sagt om meg i det siste, sier Listhaug.

Hun sier hun ikke har noe behov for å kommentere Hareides innlegg direkte.

- Denne debatten var mellom Aps partileder Støre og meg, om de alvorlige anklagene han kom med, mot Frp og meg, som jeg mener er feil og ikke akseptable, skriver hun.

- Kontruere konflikter

Hareide anbefaler partiet sitt å søke regjeringsmakt med Ap og Sp framfor å gå inn i dagens regjering. Hovedbegrunnelsen er den politiske avstanden som Hareide mener finnes mellom KrF og Frp.

KrF-lederen anklager henne for å konstruere konflikter mellom grupper i samfunnet.

- Vi må heller jobbe for å bygge ned konflikter oss imellom og finne gode måter å leve sammen på, skriver Hareide.

Han reagerer også på den nye boka til tidligere Frp-nestleder Per Sandberg og kaller denne og Listhaugs «høyrepopulisme på norsk».

- Karakteristikkene er grovt overdrevne og uanstendige. Per Sandberg skriver blant annet: «Jonas Gahr Støre har politisk blod på hendene». Sylvi Listhaugs pressekonferanse, intervjuer og opptreden på NRKs politiske kvarter underbygger dette. Slike ord endrer Norge i feil retning, skriver han.