MAKABERT: Dette er synet som møtte politifolkene som tok seg inn i kvinnens stue: et komplett skjelett, sammensatt av knokler fra en rekke forkjellige individer. Foto: GÖTEBORGS-POLITIET
MAKABERT: Dette er synet som møtte politifolkene som tok seg inn i kvinnens stue: et komplett skjelett, sammensatt av knokler fra en rekke forkjellige individer. Foto: GÖTEBORGS-POLITIETVis mer

- Jeg vet at det høres rart ut, men skjeletter er hobbyen min

«Skjelettkvinnen» (37) snakker ut i «hjemme-hos»-intervju i beryktet toroms-leiligheten samme dag som dommen mot henne faller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 37 år gamle kvinnen som verden over har blitt kjent som «skjelettkvinnen» ble pågrepet 6. september i år etter at politiet hadde gjort et makabert funn i kvinnens leilighet i Bergsjön i Göteborg.

Fant komplett skjelett Etter at kvinnen aller først hadde løsnet et skudd fra balkongen, gikk politiet til aksjon mot leiligheten - der de fant et komplett menneskeskjelett på stuegolvet. I tillegg lå det en rekke hodeskaller i plastposer og andre knokler i pappesker.

- Jeg vet at det er rart og høres merkelig ut, men skjeletter er min hobby, sier 37-åringen i et intervju med Göteborgs-Posten (GP). i den beryktede toroms-leiligheten.

Kvinnen får i dag dommen etter at hun ble tiltalt for brudd på gravfreden.

Påtalemakten mener hun har brukt likdelene til seksuell tilfredsstillelse; selv har 37-åringen hevdet at hun har tilegnet seg dem av historisk interesse, som samlerobjekter.

Interessert i nekrofili Til GP sier hun at hun ikke har gjort noe straffbart. Hun forteller at hun er interesert i nekrofili, men ikke seksuelt interessert i det.

- Jeg har en rettsmedisinsk interesse og prenner for osteologi. Jeg har bilder av døde mennesker. Det er ikke noe jeg har benektet. Jeg er også interessert i nekrofili, men jeg er ikke seksuelt interessert i nekrofili, sier 37-åringen.

LØSNET SKUDD: Politiet rykket ut til leiligheten i Bergsjön etter at kvinnen løsnet skudd fra balkongen sin (med planter). Inne i leiligheten gjorde de det svært makabre funnet. Foto: ROGER LUNDSTEN
LØSNET SKUDD: Politiet rykket ut til leiligheten i Bergsjön etter at kvinnen løsnet skudd fra balkongen sin (med planter). Inne i leiligheten gjorde de det svært makabre funnet. Foto: ROGER LUNDSTEN Vis mer

Hun hevder at hun har brukt skjelettet til å analysere hvilke skader de har hatt og hva personene skjelletet har blitt satt sammen av har dødd av.  

- Mer kjent enn Batman Historien om kvinnen har gått verden rundt. I flere medier ble hun identifisert med navn og bilde, mens hun i andre bare ble kalt «skjelettkvinnen».

- Mitt ansikt har vært på forsiden av The Sun. Flere mennesker har sett mitt ansikt enn Batman-filmen, sier hun videre.

Overfor GP viser hun også fram soverommet, som også brukes som datarom. Hun forteller at hun har 50 000 filmklipp på datamaskinen. Men før hun viser noen av dem fram til avisa taster hun inn et 40 tegn langt passord.

- Det er rundt tre terrabites på harddiskene. Jeg har nok 50 000 filmklipp her. De fleste er vanlige spillefilmer, sier 37-åringen.

Hemmelig rom Avisa får også se kvinnens hemmelige rom på en kvadratmeter.

- Jeg kjente et behov for å ha et skjult rom dersom det skjedde et innbrudd. Jeg hadde jo sensetive ting som skjeletter, men også penger, klær og medisiner.

I PLASTPOSER: Politifolkene fant flere hodeskaller innpakket i plastposer. Foto: GÖTEBORGS-POLITIET
I PLASTPOSER: Politifolkene fant flere hodeskaller innpakket i plastposer. Foto: GÖTEBORGS-POLITIET Vis mer
I RETTEN: Den nå tiltalte kvinnen i retten med sin forsvarer, under et fengslingsmøte tidligere i høst. Foto: ROGER LUNDSTEN
I RETTEN: Den nå tiltalte kvinnen i retten med sin forsvarer, under et fengslingsmøte tidligere i høst. Foto: ROGER LUNDSTEN Vis mer