Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vet at kona fremdeles elsker meg

Selv om hun ikke har svart på noen av brevene. Josef Fritzl (75) drømmer om å komme levende ut av fengselet.

 STERKT BEVOKTET:  Josef Fritzl var sterkt bevoktet under rettssaken i St. Poelten i mars 2009. Det er han fortsatt - nå i fengselet i Krems. FOTO: AP/SCANPIX.
STERKT BEVOKTET: Josef Fritzl var sterkt bevoktet under rettssaken i St. Poelten i mars 2009. Det er han fortsatt - nå i fengselet i Krems. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
BERLIN (Dagbladet): Mannen som holdt datteren sin fanget som sex-slave i 24 år, har funnet igjen selvtilliten.  Den tyske storavisa Bild Zeitung bringer i dag det første intervjuet som livstidsfangen har fått lov til å gi etter at han fikk dommen. 

— Jeg har skrevet åtte brev til kona mi.  Men jeg har aldri fått svar.  Likevel vet jeg at hun fremdeles elsker meg, sier Fritzl.

Savner sønnen
Han har en egen 11,5 kvadratmeter stor celle på avdelingen for tungt kriminelle med psykiske lidelse i landsfengslet Stein i byen Krems i delstaten Niederösterreich.

 SKREKKENS HUS:  I kjelleren i dette huset i Amstetten i Østerrike holdt Josef Fritzl datteren Elisabeth fanget i 24 år. FOTO: AP/SCANPIX.
SKREKKENS HUS: I kjelleren i dette huset i Amstetten i Østerrike holdt Josef Fritzl datteren Elisabeth fanget i 24 år. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer

 —Yndlingsserien min på tv er «Two and a Half Men» med Charlie Sheen. Den lille gutten som har en rolle, minner meg om sønnen min.

Det myker meg opp, slikt noe har jeg bruk for så jeg kan le. Det ødelegger sjela, hvis man alltid bare er dødstrist, doserer 75-åringen overfor Bild.

I vinduskarmen står Fritzls hjemmedyrkede planter med paprika, peperoni og tomater. Han har utsikt til en vingård oppe i lia.

- Er jo verdensberømt De to reporterne legger merke til at han har lagt godt på seg i tida bak murene.  Antrekket består av flanellskjorte og jeans og sandaler med sokker.

 I SKJUL:  Josef Fritzl forsøkte å gjemme ansiktet i rettssalen. FOTO: AFP/SCANPIX.
I SKJUL: Josef Fritzl forsøkte å gjemme ansiktet i rettssalen. FOTO: AFP/SCANPIX. Vis mer

Den tynne fistelstemmen fra rettssalen er blitt kraftig og selvsikker: - God dag jeg heter Josef Fritzl. Men jeg må vel ikke presentere meg selv. Jeg er jo verdensberømt, skratter han. 

At det glattkjemmede håret er blitt halvlangt, kommenterer Fritzl med en bemerkning om at han hater frisører mer enn tannleger.
 
Barna besøker ikke Spørsmålet om hvorfor han lenket fast sin egen datter Elisabeth i et kjellerrom og voldtok henne 3 000 ganger i løpet av de 24 årene som hun var låst inne i kjelleren, forsøker Fritzl å vike unna.

Han mumler noe om hvor sterkt han elsker Elisabeth.  Ingen av de totalt 13 barna hans har noen gang kommet for å besøke ham i fengslet:

— De blir helt sikkert hindret av anstalten i å få møte meg, sier han i Bild Zeitung. Han har tatt av seg ekteringen, som fremdeles satt på venstre hånd under hele rettssaken.  Han forklarer det med redsel for at en av de andre 90 innsatte på avdelingen kunne stjele den.
 
- Drømmen min er at jeg får oppleve å komme levende ut herfra. Jeg ville gjerne pleie kona mi den siste tida i livet, fordi hun alltid har vært trofast overfor meg, sier han.

Streng bevoktning
Mer realistisk er han når han beskriver hverdagen sin bak lås og slå.
 
Hverdagen hans starter med vekking klokka 05.30. Så en halv time med gymnastikk, dusj, to timers gangvask før en times gymnastikk starter klokka 09.00.
 
Utover dagen må han utføre kjøkkentjeneste og dele ut mat til de andre fangene. Etter en middagslur, får han en time i luftegården, før det er tid for kveldsmat og ro. Hver gang han skal bevege seg rundt, er han under streng bevokting.
 
—To betjenter er alltid der — av sikkerhetshensyn, forklarer han.
Ledelsen tar åpenbart ikke sjansen på at den dømte seksforbryteren skal bli gjenstand for sine medfangers vrede. 

 DEN ONDE FAREN:  Fritzl-saken skapte avsky verden over - her Melbourne-avisa Harald-Sun i salgsstativer i Australia. FOTO: AFP/SCANPIX.
DEN ONDE FAREN: Fritzl-saken skapte avsky verden over - her Melbourne-avisa Harald-Sun i salgsstativer i Australia. FOTO: AFP/SCANPIX. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!